maandag 27 juni 2011

Marianne wint het NK!

Het NK werd dit jaar verreden in Ootmarsum. In de eerste ronde nam Skil-Koga het initiatief en trok door op de keitjes in het centrum van Ootmarsum. Wij zaten met ons team goed attent van voren en waren met ons hele team van voren vertegenwoordigd in een kleine groep die ontstond. Het was onze opzet om de wedstrijd hard te maken en zo namen wij het initiatief in handen en kregen een voorsprong van een minuut. Later kwam AA drink met drie rensters (Blaak, Brand en van den Brand) aansluiten en viel het vervolgens stil, zodat de groep erachter ook weer terug kon komen.

Irene van den Broek trok vervolgens ten aanval en kreeg Marieke van Wanroij en Petra Dijkman met haar mee en daarmee waren de drie grote ploegen van voren vertegenwoordigd. Er werden wel pogingen gedaan om te springen naar deze kopgroep, maar niemand wist de aansluiting te maken. Op twee ronden voor het eind reed Irene weg van haar medevluchters en dat was voor ons het moment om met ons team te gaan rijden. De voorsprong van 1,5 minuut liep snel terug en een halve ronde voor het einde wist Marianne de sprong te maken en kreeg Chantal Blaak met haar mee. In het centrum van Ootmarsum trok ze door en reed ze weg bij haar concurrenten om 7 kilometer later met ruim 30 seconden voorsprong alleen over de finish te komen! Van den Broek en Blaak maakten het podium compleet.

Zelf kijk ik terug op een mooi NK, waarbij we als ploeg goed gereden hebben en waar ik zelf ook steeds attent mee heb gekoerst. Ik had nog even pech toen ik twee ronden voor het eind per ongeluk klem werd gereden tegen de stoeprand aan en zo gelanceerd werd. Gelukkig kon ik terugkomen zonder ernstige schade zo nog meehelpen om het gat dicht te rijden naar de koploopster. Het minder goede nieuws van afgelopen donderdag met betrekking tot de vernauwing in mijn liesslagader (Zie ook: “Zaterdag: NK wielrennen Ootmarsum”) kon ik tijdens de wedstrijd gelukkig goed naast me neer leggen.
’s Avond zijn we het resultaat gaan vieren in Hengelo, ook dat was even leuk om de gedachten te verzetten. Woensdag vertrekken we al weer naar ItaliĆ«, waar vrijdag in Rome de Giro d’Italia van start zal gaan. Na de Giro heb ik weer een afspraak bij de specialist Goof Schep en zal ik bekijken en overleggen hoe ik mijn seizoen verder zal willen en kunnen invullen.

Gepost door: Annemiek op maandag 27 juni 2011

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten

maandag 8 januari 2024

Fiets met me mee in het fantastisch mooie Colombia!

vrijdag 8 december 2023

Laatste zolderopruiming groot succes

© Annemiek van Vleuten