vrijdag 9 mei 2014

Marianne rond teamwerk perfect af, wint en pakt geel

In een lastige rit waarin veel aangevallen werd en de wind een grote rol speelde, heeft Marianne Vos het werk van de Rabo Liv ploeg vrijdag goed af kunnen ronden. Ze won de derde etappe van de Women’s Tour. “Het was een zware dag met veel wind”, verslaat Annemiek de koers vanuit Engeland. “We moesten de hele dag gefocust blijven. Ook al hadden we niet de gele trui, we moesten toch verdedigend rijden om ervoor te zorgen dat we het klassement voor Marianne open konden houden. Het was mooi dat zij het uiteindelijk af wist te ronden door de massasprint te winnen en de gele trui te veroveren, maar daar ging ook goed teamwork aan vooraf.”

Het was een hectische derde rit, waarbij vooraf verwacht werd dat waaiers het toonbeeld zouden zijn, maar waar dat uiteindelijk niet het geval was. “Vanuit het vertrek werd bijna continu aangevallen. Ik zat daar zelf ook nog een paar keer bij mee. In de laatste vijftien kilometer was ik zelfs weg met Trixi Worrack en Linda Villumsen en zij reden hard door. Jammer genoeg werd het door Boels dichtgereden. In de finale vonden we elkaar vervolgens met vijf, maar helaas raakten Iris en ik ingesloten. Gelukkig konden Roxane en Lucinda Marianne perfect in positie brengen.”

Op televisie
De ambiance rond de nieuwe koers blijft indrukwekkend. “Iedere avond is de race een uur lang op tv te zien. Dat is leuk om terug te zien en vanavond al helemaal. Ook vandaag was er weer een heleboel enthousiast publiek. In de twee laatste etappes ga ik de schoolkinderen wel missen. Die staan ons al drie dagen luidkeels aan te moedigen.”

Gepost door: Annemiek op vrijdag 9 mei 2014

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten

maandag 8 januari 2024

Fiets met me mee in het fantastisch mooie Colombia!

vrijdag 8 december 2023

Laatste zolderopruiming groot succes

© Annemiek van Vleuten