maandag 4 juli 2011

Maglia rosa, >20%, en warm in de Girodonne!

De vierde etappe zit er al weer op! In de bergetappes (etappe 2 en 3) heb ik geprobeerd te werken voor de ploeg waar dat kon en daarna de etappes uitgereden in de ‘Grupetto’. Gisteren (etappe 3) hadden we een spectaculaire start met gelijk een afdaling en vervolgens een stuk vlak. We gingen me onze ploeg gelijk vanuit vertrek in de aanval en achter ons brak het in stukken, zodat de andere ploegen aan het werk moesten. Daarna was het aan Marianne, op een steile klim (één van de velen…) ging zij aan en kreeg Pooley met haar mee. Uiteindelijk wist ze Pooley te lossen en pakte zo 20 seconden voorsprong op de streep en weer de roze trui! Gisteren kregen we behoorlijk steile stukken Italië voorgeschoteld. In de grupetto was het bijna zigzag rijden om boven te komen. Op de 25 kwam ik nog net harkend boven. De Muur van Huy was er (bijna) niets bij… 😉
De etappe van vandaag, de vierde etappe was vrij makkelijk, op de start na dan, want we kregen gelijk uit vertrek een toch best wel vervelende klim. Vervolgens was het vlak, werd er veel aangevallen, waar wij steeds mee probeerden te sluipen, maar uiteindelijk werd het toch een massasprint. Teutenberg won deze etappe. Ik werd vijfde.

Morgen een etappe van ruim 125 kilometer met de finish in Verona! Deze etappe is ook vrijwel vlak. Wederom controleren voor de maglia rosa en proberen mee te zitten met een eventuele ontsnapping!

Gepost door: Annemiek op maandag 4 juli 2011

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten

maandag 8 januari 2024

Fiets met me mee in het fantastisch mooie Colombia!

vrijdag 8 december 2023

Laatste zolderopruiming groot succes

© Annemiek van Vleuten