dinsdag 16 juli 2013

Leren in de massasprint

Ook na de tweede etappe in de Thüringen Rundfahrt staat Annemiek op de tweede plaats in het algemeen klassement. Nadat ze maandag in de openingsrit derde werd, finishte ze dinsdag als vierde. De overwinning in de tweede etappe ging verrassend naar de Amerikaanse Carmen Small. In de massasprint reed zij naar de overwinning. Een kleine vloek komt er uit de mond van Annemiek als ze na afloop terugkijkt op de kans die ze zelf had. “Ik raakte ingesloten in de sprint”, vertelt ze. Dat kostte haar uiteindelijk een nog kortere klassering. Klassementsleidster Emma Johansson finishte als derde achter Marta Tagliaferro.

Annemiek analyseert de eindsprint nog eens grondig. “Ik zat in het midden helemaal ingesloten. Lucinda trok hem er nog mooi links langs op vierhonderd meter voor de streep. Ik hoopte dat er ruimte zou komen, maar helaas gebeurde dat niet. Pas op honderd meter voor de streep kon ik er uit komen. Het was een hectische sprint met een aankomst recht vooruit op een brede weg. Na een rustige etappe wil iedereen dan ook nog wel mee sprinten. Aan de uitslag is ook wel te zien dat een goede positionering belangrijk is. Ik moet nog wel veel leren met betrekking tot het sprinten en ik vind het dan ook enorm leuk dat ik in ieder geval hier de kans krijg om mee te sprinten en het zo te leren.”

Zoals aangeven was er onderweg dus niet heel veel gebeurd. “Ik heb nog wel mee gesprint bij de eerste bonificatiesprint en pakte daar de drie seconden voor Emma. Twee rensters reden daarna lang vooruit en dat maakte het een rustig dagje. GreenEdge zette zich op kop en we pakten in de plaatselijke ronde van achttien kilometer de twee terug. In die ronde lagen ook keitjes. Daar viel ik aan toen alles op een lint zat, waardoor een kopgroep van dertien ontstond. Mede ook door een valpartij waar onder meer Ellen (Van Dijk) bij lag, brak het op de keitjes. Ik zat in een mooi groepje, maar helaas kwam alles weer bij elkaar.”

Gepost door: Annemiek op dinsdag 16 juli 2013

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten

maandag 8 januari 2024

Fiets met me mee in het fantastisch mooie Colombia!

vrijdag 8 december 2023

Laatste zolderopruiming groot succes

© Annemiek van Vleuten