zondag 23 april 2017

Leidster in World Tour na Luik-Bastenaken-Luik

Dankzij een vijfde plaats in Luik-Bastenaken-Luik heeft Annemiek zondag de leiding gepakt in de Women’s World Tour. Een klassement dat overigens geen doel voor haar is, omdat ze een aantal wedstrijden zal missen. De overwinning ging, net als in de Amstel Gold Race en de Waalse Pijl naar Anna van der Breggen. “Meer dan die vijfde plaats zat er voor mij niet in vandaag”, laat Annemiek weten. “Het is dan ook een resultaat waar ik tevreden mee ben.”

Nadat de eerste groep al flink uitgedund was, brak de strijd om de winst open op de Cote de La Roche aux Faucons, op twintig kilometer van de finish. “Kasia Niewiadoma reed daar weg met Anna, Lizzie Deignan, Elisa Longo-Borghini en Ashleigh Moolman. Janneke Ensing, ikzelf en mijn ploeggenote Katrin Garfoot konden daar net niet mee. Kat en Spratty besloten daarna om voor mij te gaan rijden, omdat Kat niet top was. Tot aan de Cote de Saint Nicolas, met de top op vijf kilometer van de streep, hebben ze volle bak gereden.”

Daarna was het aan Annemiek zelf. “Ik heb geprobeerd om daar de oversteek te maken. Elisa pakten we op de top terug en Ashleigh, Lizzie en Kasia halverwege de slotklim richting de finish. Toen was Anna echter al weg en Lizzie en Kasia konden op die klim toch nog weer wegrijden. Ik kon daarbij niet mee na de inspanning die ik al gedaan had.”

Sprint om plek vier
Sterker nog, Annemiek moest op dat moment zelfs zorgen dat de geleverde inspanning haar niet juist nog een mooie klassering ging kosten. “Ik moest bergop even alle zeilen bijzetten om te volgen en wist dat het een sprint om de vierde plek ging worden. Daarbij kon alleen Ellen van Dijk me nog voorbij steken.”

En zo leverde ook de nieuwe koers een ereplaats op. “Die drie kon ik eenvoudigweg niet volgen bergop. Maar ik kijk terug op een goed voorjaar waarin ik iedere koers van voren heb meegestreden in de finales. Voor mij persoonlijk was de derde plek in de Amstel Gold Race het mooiste en ook zo dichtbij de zege komen in Vlaanderen was mooi.”

Trui niet verdedigen
De leiderstrui in de World Tour mocht Annemiek na afloop van Luik-Bastenaken-Luik dus ook aantrekken. Zoals eerder gezegd gaat ze die niet verdedigen. “Het is absoluut een leuke beloning en waardering voor mijn constante voorjaar. Ik zal hem echter niet kunnen dragen, want ik rijd niet in Californië en ook niet in China. De komende tijd ga ik mij voorbereiden op deel twee van het seizoen.”

Gepost door: Aschwin Kruders op zondag 23 april 2017

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten

maandag 8 januari 2024

Fiets met me mee in het fantastisch mooie Colombia!

vrijdag 8 december 2023

Laatste zolderopruiming groot succes

© Annemiek van Vleuten