donderdag 11 juni 2015

Leiderstrui kwijt na rit met pittige klim

Een dag na Annemiek’s proloogzege, is in de Emakumeen Euskal Bira donderdag een kopgroep van zes rensters vooruit gebleven, waardoor ze haar leiderstrui is kwijt geraakt. Bij dat zestal zat onder meer haar ploeggenote Ashleigh Moolman, maar ook andere sterke klassementsrensters als Emma Johansson, Kazia Niewiadoma en dagwinnares Megan Guarnier. “Er zat vandaag een lastige klim van vijf kilometer in het parcours, met steile stukken van 12 procent”, vertelt Annemiek na de wedstrijd. “Dat is niet mijn specialiteit, maar ik hoopte wel mee te kunnen.”

Toch reed het groepje dus weg, waarbij Bigla met Moolman ook een renster mee had die voor een goed eindklassement kan gaan. “Ik moest die groep van zes laten gaan, met Ashleigh van ons team erbij, die ook kort staat in het klassement. Daarbij kwam ik in het groepje erachter met twaalf rensters, waarin onder andere Ellen van Dijk en Anna van der Breggen zaten. Daarna ontstond er chaos, want vijf kilometer voor de streep zaten wij opeens weer voor de koplopers en werden we stil gezet om hen te laten passeren. Ze kregen hun voorsprong wel weer terug en ik finishte in de groep erachter, die daardoor weer helemaal bij elkaar gekomen was.”

De gele trui is Annemiek nu dus kwijt geraakt. “Ik sta nu zevende in het klassement en ben de trui kwijt. Nu houd ik meer van aanvallen dan verdedigen en ik weet dat hier in Baskenland echt van alles kan gebeuren met onweer, regen, aanvallen, et cetera. Ik ga dus lekker koersen de komende dagen en ik denk dat we vandaag de lastigste klim wel hebben gehad. De andere dagen worden ook zwaar, maar dan zijn de beklimmingen wat minder steil.”

Gepost door: Annemiek op donderdag 11 juni 2015

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten

maandag 8 januari 2024

Fiets met me mee in het fantastisch mooie Colombia!

vrijdag 8 december 2023

Laatste zolderopruiming groot succes

© Annemiek van Vleuten