zaterdag 12 april 2014

Leiderstrui in handen Rabo Liv

Vier dagen zitten er inmiddels op in de Energiewacht Tour en met nog één etappe te gaan is de leiding zaterdag in handen gekomen van Rabo Liv. Lucinda Brand profiteerde van goed ploegenspel, waarbij ook Annemiek een belangrijke rol speelde. “We zaten met vier rensters mee in een kopgroep van zeventien rensters en hadden een overtal”, vertelt Annemiek. “Daarbij gingen we voor de aanval, zodat we ons overtal uit konden spelen. Bovendien keek de concurrentie bij iedere aanval naar Vera Koedooder, die de gele trui had. Daar hebben we van geprofiteerd.”

De zeventien rensters aan de leiding mochten het onderling uit gaan maken, zo bleek al snel. Hoewel het peloton uiteindelijk nog vrij dichtbij kwam, was de voorsprong van de eerste groep lange tijd aanzienlijk. En dus werd er gereden voor de overwinning. “We zijn gaan aanvallen en Lucinda reed uiteindelijk alleen weg. Vervolgen zaten Roxane, Thalita en ik steeds strak op het wiel van de aanvallen. Die kwamen onder meer van Ellen van Dijk en Lizzy Armitstead van Boels, Tiffany Cromwell en Lisa Brennauer van Lululemon en ook van Vera. Dat had succes, want Lucinda bleef vooruit en nam ook de gele trui over.”

Vrijdag hadden de rensters al een dubbel programma gehad. In de ochtend werd een etappe gereden, waarna een ploegentijdrit volgde in de middag. Daarin reed Rabo Liv naar de derde plaats, veertien seconden achter Specialized-Lululemon. “We hadden gehoopt op een beter resultaat. Het draaide op zich goed, maar we hebben nog wel een paar punten die we moeten verbeteren.”

Gepost door: Annemiek op zaterdag 12 april 2014

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten

maandag 8 januari 2024

Fiets met me mee in het fantastisch mooie Colombia!

vrijdag 8 december 2023

Laatste zolderopruiming groot succes

© Annemiek van Vleuten