maandag 16 maart 2015

Lang in de achtervolging

Een dag nadat in Drenthe de eerste World Cup wedstrijd van het seizoen werd verreden, stond diezelfde provincie centraal in de Novilon Eurocup. Daarin wist Annemiek geen goed resultaat te behalen, maar was ze wel zeer actief. “Ik was in ieder geval nog niet hersteld van de wereldbekerwedstrijd”, vertelt ze. “Wel zat ik vanaf de start vooraan, maar ik kon niet direct vanuit het vertrek volle bak mee in de eerste waaier. Ik heb wel vaker even tijd nodig om warm te worden en daar was gisteren geen tijd voor.”

Het gevolg? Annemiek, maar ook haar teamgenotes, liepen de eerste slag mis. Veertien rensters waren er vandoor. “We hadden nog een beetje geluk dat ook Orica en Parkhotel niemand mee hadden met die kopgroep. Daarna hebben we een honderd kilometer lange achtervolging gereden. Dat was pittig, maar naar mijn idee hadden ze in de kopgroep evenveel geleden. En nadat we het na lang achtervolgen weer recht hadden gezet, begon de koers eigenlijk weer gewoon opnieuw.”

Aanvallen geblazen dus. “Toen die veertien terug werden gepakt ben ik direct in de aanval gegaan, samen met mijn ploeggenoten Ashleigh, Iris en Lotta. Het was Iris die uiteindelijk de ruimte kreeg, samen met Tayler Wiles van Velocio. Lucinda Brand reed daar nog solo naartoe. Pas op vijfhonderd meter voor de finishte pakte het peloton hen terug en daarbij had ik niet meer de benen om iets in de sprint te doen. Het was in ieder geval een super goede training gisteren. Ik heb drie dagen hard gekoerst in Drenthe en die koershardheid heb ik nu even nodig. In het komende weekend ben ik vrij en daarom ga in de komende week weer wat meer trainen. Daarna staat de Trofeo Binda over twee weken op het programma.”

Gepost door: Annemiek op maandag 16 maart 2015

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten

maandag 8 januari 2024

Fiets met me mee in het fantastisch mooie Colombia!

vrijdag 8 december 2023

Laatste zolderopruiming groot succes

© Annemiek van Vleuten