zaterdag 6 februari 2010

Ladies Tour of Qatar

Qatar was een mooie belevenis, vooral voor degenen die er voor het eerst waren. We zaten in het Ritz Carlton hotel in Doha, de hoofdstad van Qatar. Kort samengevat was mijn indruk van Qatar: een Westers welvarend land, met veel grote nieuwe gebouwen in de hoofdstad, veel verschillende culturen, véél zand, weinig bomen/struiken, af en toe een kameel, gevaar voor je leven als je op een rotonde rijdt…en veel lange rechte wegen met veel wind!

De wind stond helaas niet zo gunstig voor de wedstrijd: we hadden vrijwel alleen maar tegenwind. De eerste dag had ik het moeilijk, o.a. doordat ik problemen had met mijn maag en darmen. Ik kon daardoor niet drinken of eten tijdens de wedstrijd en voelde me erg misselijk. Bij de tussensprints ging het hard en had ik moeite met het tempo, maar zat wel net mee toen het na de eerste tussensprint brak. De tweede dag werd de etappe ingekort, omdat er wel erg veel (tegen)wind stond. Deze etappe bestond uit één lange rechte weg zo ongeveer. Gelukkig voelde ik me deze dag al wel weer wat beter. De derde dag namen we als team een aantal keer het initiatief om het op de kant te zetten. Het brak, maar de latere eindwinnares Kirsten Wild zat er niet bij en alles kwam weer bij elkaar. Positief was dat we elkaar al aardig wisten te vinden in deze wedstrijd. Helaas eindigden uiteindelijk alledrie de etappes in een massasprint. Het eindklassement werd gewonnen door Kirsten Wild. Zij won de laatste etappe. Die dag kreeg ik de kans om zelf mijn weg te zoeken in de sprint en werd 8e.

Morgen vertrek ik naar Mallorca. De weersvoorspellingen zijn nog niet super. Hopelijk gaat dat nog wat veranderen! Het weer in Nederland is in elk geval niet beter.

Hier onder nog een aantal foto’s van Qatar.

Gepost door: Annemiek op zaterdag 6 februari 2010

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten

maandag 8 januari 2024

Fiets met me mee in het fantastisch mooie Colombia!

vrijdag 8 december 2023

Laatste zolderopruiming groot succes

© Annemiek van Vleuten