maandag 5 september 2011

Ladies Tour gestart, koers vanaf kilometer 0

Of was de koers eigenlijk al gestart voor de start…? Want vanuit vertrek reed de kopgroep al weg. Ons team mocht als laatste tekenen en wij stonden daardoor achteraan. We zouden na 1 kilometer neutralisatie al de dijk opdraaien waar de wind gelijk ‘op de kant’ stond, dus ik had al niet zo’n goed voorgevoel toen ik achteraan stond bij de start…

AA drink was met vijf vooraan gaan staan en zij trokken gelijk door vanaf de start en zaten daardoor met overtal mee in de kopgroep. De nationale kampioenen mochten bij de start ook vooraan staan, zodat wij Marianne ook mee hadden in de kopgroep, samen met Sarah.

Loes en ik deden nog een poging om gelijk naar voren te sprinten op de dijk, maar na 1 kilometer koers was de kopgroep al vertrokken. We wisten nog wel samen met nog wat rensters die ook achteraan moesten starten van waaier naar waaier te rijden en belandden zo in de tweede waaier. Helaas reed ik in deze groep lek en ondanks dat ik nog mooi een wiel kreeg van Marieke, kon ik niet terugkomen en reed ik de wedstrijd uit in de derde groep die binnenkwam op ruim zeven minuten van de kopgroep.

Marianne en Sarah deden het ondertussen gelukkig goed in de kopgroep. Het werd uiteindelijk een sprint die Marianne wist te winnen en zij staat daarmee ook aan de leiding in het klassement. Ina-Yoko Teutenberg werd 2e en Kirsten Wild 3e.

Vanavond is de tijdrit in Gemert. Ik moet vroeg starten (18.10 uur). Hopelijk gaat de wind al vroeg in de avond liggen, want momenteel waait het nog flink! De laatste renster komt om half 9 binnen. Als Marianne na de tijdrit aan de leiding blijft staan, zullen we de komende dagen natuurlijk haar klassement gaan verdedigen. Helaas zijn mijn kansen voor het algemeen klassement nu verkeken. Maar niettemin ben ik natuurlijk nog gemotiveerd om te gaan voor een mooie daguitslag. Als het zo blijft waaien, komen er zeker nog mooie etappes aan!

Gepost door: Annemiek op maandag 5 september 2011

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten

maandag 8 januari 2024

Fiets met me mee in het fantastisch mooie Colombia!

vrijdag 8 december 2023

Laatste zolderopruiming groot succes

© Annemiek van Vleuten