woensdag 22 september 2010

Laatste voorbereidingen WK Melbourne

Bijna alle voorbereidingen zijn getroffen om vrijdag te vertrekken naar Torquay een plaats ten zuiden van Melbourne waar we zullen verblijven. Ik heb vandaag en gisteren nog even lekker getraind in Nederland. Alles is deze week ‘vroeg’: vroeg naar bed, vroeg opstaan en vroeg trainen om alvast wat aan te passen aan het tijdsverschil. Alles volgens het (anti) ‘jetlag protocol’!

De tas van Toscane is weer uitgepakt en de Nederland Bloeit kleding in mijn tas heeft plaats gemaakt voor oranje KNWU kleding. Daarnaast zitten er ook al vakantiespullen in mijn tas, want het is de bedoeling om na het WK drie weken vakantie te gaan vieren down under. Samen met Loes, Marianne, Noortje, Liesbet en haar vriend ga ik Australië onveilig maken, zonder fiets! Het is goed om na zo’n lang seizoen een maand je fiets niet aan te raken om je lichaam goed te laten herstellen van een koersseizoen. Bovendien is het ook wel lekker om in je hoofd weer fris te worden en na een maand zonder fiets, weer echt zin te hebben om te gaan trainen! Waar we precies allemaal heengaan, zien we wel als we daar zijn. Nu eerst nog volledig de focus op het WK!

De officiële site van het WK is hier te vinden. We rijden achter keer de ronde van 15,8 kilometer in en rond de plaats Geelong dat ten zuiden ligt van Melbourne. Het profiel van de ronde is hieronder te zien. Er zitten twee klimmetjes in, waarbij de eerste een stijgingspercentage heeft van 22% maximaal en een hoogteverschil van 100 meter. Ik verwacht dat deze klimmen zeker wel gaan tellen, omdat we deze twee klimmen dus acht maal tegen gaan komen. Op papier lijkt het mij een mooi en zwaar parcours. De klimmen zullen het zwaar maken, maar zijn niet te lang. We staan met Nederland met een heel sterk team aan de start en hebben ook nog eens een overwicht in het aantal deelnemers. Samen met Italië (met wereldkampioen Guderzo) mag Nederland acht deelnemers opstellen. Dit wordt bepaald door de landenranking (zie voor allerlei rankingen de webpagina van cqranking).
Het wordt mijn eerste WK en ik heb er enorm veel zin in. Tegelijkertijd lijkt het me ook wel heel spannend. Mijn doel is duidelijk: meedoen tot diep in de finale!

De start is op zaterdag 2 oktober om 13 uur plaatselijke tijd. Vanaf 4.55 uur zendt de NOS de wedstrijd live uit (finish zal rond kwart over 8 Nederlandse tijd zijn, verwacht ik). Het tijdsverschil met Melbourne is 8 uur (later) in vergelijking met Nederland. Eurosport zendt vanaf half 9 een uitgebreid verslag van de wedstrijd uit (niet live) met commentaar van mijn ploegleider, Jeroen Blijlevens.

Gepost door: Annemiek op woensdag 22 september 2010

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten

maandag 8 januari 2024

Fiets met me mee in het fantastisch mooie Colombia!

vrijdag 8 december 2023

Laatste zolderopruiming groot succes

© Annemiek van Vleuten