dinsdag 7 mei 2013

La dolce vita!

Terug naar de basis! Dat is het accent van ons trainingsschema hier in Toscane. Het trainingskamp hier gebruiken we als basis in de opbouw naar het tweede deel van het seizoen toe. Een opbouwperiode zoals we in de winter doen met duurtrainingen als basis, maar dan wat korter.

Samen met Ellen van Dijk, Anna van der Breggen, Iris Slappendel, Marianne Vos en bondscoach Johan Lammerts bereiden we hier ons voor op de komende wedstrijden. Een aantal meiden van de nationale selectie ontbreken, o.a. omdat een aantal van hen momenteel een etappekoers en wereldbeker in China rijden. Oud-ploeggenoot Loes Markerink is mee als verzorgster. Ik reed nog met haar in 2010 voor Nederland Bloeit, maar inmiddels is zij bijna afgestudeerd als fysiotherapeut.

Voor ons zit het eerste blok van drie dagen er al weer op. Vandaag hebben we een rustdag gehad en vanaf morgen gaan we weer beginnen aan het tweede blok van drie dagen trainen. Ik kom hier al voor de zevende keer, maar nog steeds ontdekken we hier nieuwe wegen. Gisteren hadden we helemaal het avontuur te pakken met zelfs ‘strade bianchi’ in het parcours. Ik rijd hier op mijn verzet van 39×25, maar een 27 was gisteren wel lekker geweest. Met zo’n mooi rondje met nieuwe wegen gaat de tijd snel voorbij, dus ons hoor je niet klagen. Gelukkig kwam de volgauto uiteindelijk ook nog (net) naar boven. 🙂

We zitten weer in ons vertrouwde hotel in Castagneto Carducci: “Zi Martino”. Dit keer hebben we gezelschap van nog een sportploeg, want het schaatsteam van Corendon is hier ook voor hun eerste trainingskamp van het schaatsseizoen 2013-2014. Leuk ook om te zien wat zij doen qua trainingen. Heel afwisselend!

Gepost door: Annemiek op dinsdag 7 mei 2013

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten

maandag 8 januari 2024

Fiets met me mee in het fantastisch mooie Colombia!

vrijdag 8 december 2023

Laatste zolderopruiming groot succes

© Annemiek van Vleuten