maandag 18 maart 2013

La dolce vita!

We hebben hier in Toscane weer een goed ritme te pakken: van prima colazione (ontbijt) met cappuccino’s en/of doppio’s, om tien uur trainen en bij terugkomst weer lekker aanschuiven in Zi Martino voor ‘pranzo’ (lunch) daarna massage, ‘cena’ (avondeten) en vervolgens slapen!

Het weer vandaag is even wat minder, maar na een paar dagen trainen komt dit niet zo verkeerd uit en geniet ik van een welverdiende rustdag. Bij aankomst was het weer nog wat minder, maar de dagen erna hebben we gelukkig al wel met een lekker zonnetje kunnen trainen. A.s. woensdag (20 maart) gaan we het parcours van de ploegentijdrit en wegrace bekijken van het WK in Florence.

De focus ligt hier verder op kwaliteitstrainingen en niet meer op het maken van uren, al zitten we met alle blokken die op het programma staan ook nog best wel wat uurtjes op de fiets. We zijn hier nu voor het eerst met het hele team bij elkaar. Zelfs Jolanda Neff (mountainbikester, afgelopen jaar wereldkampioen bij de onder 23 jarigen) is hier ook aanwezig. Zij rijdt a.s. weekend met de ploeg Gent-Wevelgem. De andere helft van de ploeg rijdt a.s. zondag de wereldbeker Trofeo Binda (dit zijn: Marianne, Pauline, Lucinda, Roxane, Megan en Annemiek).

De eerste paar dagen was iedereen die Drenthe had gereden collectief aan het hoesten, kuchen en proesten. Het was duidelijk te merken dat zo’n koers ons niet ‘in de koude kleren’ was gaan zitten. Toen ik gisteren op tv Milaan-San Remo op de tv zag met al die sneeuw…had ik gelijk een déjà vu van hoe koud ik het had in Drenthe. Ontzettend zonde dat ik zo bevangen was door de kou en helemaal geparkeerd stond onderaan de laatste keer VAMberg, want qua benen was ik wel goed. Vooral de power in de vingers ontbrak om te schakelen en/of te remmen ;-). Achteraf heb ik enorm moeten lachen om het filmpje van Rabosport met interviews na afloop van de wereldbeker Drenthe. Ik kreeg n.a.v. het filmpje getweet ‘je lijkt wel een smurf’, maar daarnaast is ook het contrast met Roxane geweldig mooi. Mocht je het nog niet hebben gezien: Rabosport.nl

In Binda gaat het wellicht ook minder goed weer zijn, maar dan ga ik me beter voorbereiden op de kou en regen! In Drenthe had ik er voor gekozen om geen regenjas aan te doen, omdat ik bang was dat ik door de hectische koers de regenjas niet op tijd uit zou kunnen krijgen en me dan zou ‘opblazen’ in een regenjack. In plaats van opblazen werd het dus onderkoeling…dus de regenjas gaat zonder twijfel aan in Trofeo Binda als het daar regent en koud is!

Gepost door: Annemiek op maandag 18 maart 2013

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten

maandag 8 januari 2024

Fiets met me mee in het fantastisch mooie Colombia!

vrijdag 8 december 2023

Laatste zolderopruiming groot succes

© Annemiek van Vleuten