dinsdag 16 juli 2019

La Course, Tokio en rondjes rijden in Nederland

Vijf dagen na haar eindzege in de Giro Rosa, staat Annemiek komende vrijdag opnieuw aan de start van een World Tour wedstrijd. Wederom als titelverdedigster, want die dag rijdt ze La Course by le Tour de France, de wedstrijd die ze de afgelopen twee jaar won. “In eerste instantie zou ik er niet rijden, omdat de koers tegelijk gepland stond met onze verkenning van het parcours in Tokio”, vertelt Annemiek. “Later bleek het toch mogelijk om te kunnen rijden en vervolgens door te vliegen.”

Toch leek het er even op dat Annemiek niet aan de start zou staan. “Het plan lag er al en mijn ploeg had de selectie al rond voor La Course. Gisteren hoorde ik echter dat de ploeg toch nog een plekje voor me heeft ingeruimd. Daar ben ik wel heel blij mee, want het is toch speciaal om het nummer 1 op te spelden. Helemaal als winnares van de laatste twee jaar.”

Een jaar geleden won Annemiek, door net voor de finish alsnog Anna van der Breggen te achterhalen. De beelden gingen toen de hele wereld over. Ook nu is er in ieder geval de kans dat het een heel mooie wedstrijd wordt. “Maar het spektakelstuk van vorig jaar overtreffen zal lastig worden”, zegt Annemiek. “Ik ga er echter wel voor om samen met het team wat moois te laten zien. Het is ook mooi om opnieuw aan de start te staan met Amanda Spratt. Met haar hebben we ook een sterk ijzer in het vuur.”

Ander parcours
Toch zal het ook een andere koers worden dan de afgelopen twee jaren. “Het parcours is niet zo op mijn lijf geschreven als bij de laatste twee edities, met zoveel klimmen. Niettemin is het aantal hoogtemeters wel evenveel als in de Ardennenklassiekers, dus het gaat zeker lastig worden. Er gaat zeker geen sprinter winnen, maar een klimmer met een punch als Marianne Vos kan er wel winnen. Ik denk dat het een interessante koers wordt. Een beetje vergelijkbaar met de Strade Bianche, waar je ook ziet dat zowel klimmers als renners met een punch kunnen winnen.”

La Course by Le Tour de France is vrijdag 19 juli live te volgen op NPO 1. Om 9.50 uur start de uitzending, die tot 13.00 uur zal duren.

Criteriums
Zit La Course erop, dan reist Annemiek dus naar de andere kant van de wereld. “We vliegen zaterdag naar Tokio, waar ik samen met Anna en Ellen het parcours ga verkennen. Vervolgens keren we dinsdag weer terug. Dan heb ik een paar dagen geen wedstrijden, voor ik een aantal criteriums ga rijden. 29 juli rijd ik Daags na de Tour Boxmeer, 31 juli de Acht van Chaam en op 5 augustus de Draai van de Kaai. Het is erg leuk om ons in die criteriums aan het Nederlandse publiek te kunnen laten zien.”

Foto: Sportfoto.nl – Vorig jaar won Annemiek La Course door net voor de finish Anna van der Breggen te passeren.

Gepost door: Aschwin Kruders op dinsdag 16 juli 2019

2 reacties op “La Course, Tokio en rondjes rijden in Nederland”

  1. E. Kwant schreef:

    En een keer live te volgen!!!

  2. Joost Kerkhove schreef:

    Hallo Vleuty! Wat een prachtseizoen! Nu al voor 99 procent geslaagd! Dat laatste procentje mag er gerust nog bij. Niettegenstaande het parcour je wat minder ligt zou het leuk zijn als je La course voor de derde keer op rij wint! 💪😜💪
    Om de motivatie op te drijven krijg je van mij na je actieve carriere. Een super VIP behandeling op Waregem koerse. Go for it! Wanneer doe je eens iets voor je trouwe supporters? Fietstochtje en daarna gezellig samenzijn!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten

maandag 8 januari 2024

Fiets met me mee in het fantastisch mooie Colombia!

vrijdag 8 december 2023

Laatste zolderopruiming groot succes

© Annemiek van Vleuten