zaterdag 20 november 2010

Kracht- en baantraining

Ik ben nu al weer drie weken bezig met mijn trainingsopbouw. Dit houdt in dat ik steeds wat meer uren op de fiets zit, maar ook in de krachttraining in de fitnesszaal zit een bepaalde opbouw. Een van de oefeningen die we doen is de ‘squat’, zie bovenstaande foto! Elke dinsdag doen we gezamenlijk de krachttraining op Papendal en daarnaast doe ik ook een keer per week mijn krachttraining in het universitair sportcentrum De Bongerd in Wageningen. Het is leuk voor de afwisseling om deze trainingsvorm te doen.

Inmiddels heb ik ook een aantal trainingen op de baan er op zitten. Het is voor mij (zoals verwacht) wel behoorlijk wennen aan de hoge omwentelingen per minuut die je moet maken op de baan. Met de rondjes van 18,5 seconde van afgelopen week maak je bij het verzet dat wij momenteel gebruiken 119 omwentelingen per minuut en rijd je bijna 50 km/uur. Op de weg ben ik al blij als ik 100 omwentelingen maak!

Mijn debuut in een wedstrijd op de baan zal zijn het Nederlands Kampioenschap op de baan dat gehouden gaat worden van 27 tot en met 30 december in het Omnisportcentrum in Apeldoorn. Ik ga daar meedoen aan de individuele achtervolging om eens te kijken welk niveau ik dan haal. Misschien dat ik ook nog de 500 meter ga rijden. Dat is vooral om te kijken hoe het gaat met het vertrek vanuit stilstand. Wel jammer is wel dat het NK baan samenvalt met de kasteelcross in Vorden. Daar zou ik graag aan meedoen zoals ik eerder schreef op deze site, maar er is een grote kans dat het niet te combineren valt met het NK op de baan. Het programma van het NK is echter nog niet bekend.

Gepost door: Annemiek op zaterdag 20 november 2010

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten

maandag 8 januari 2024

Fiets met me mee in het fantastisch mooie Colombia!

vrijdag 8 december 2023

Laatste zolderopruiming groot succes

© Annemiek van Vleuten