dinsdag 21 november 2023

Komende zaterdag 25 november laatste Zolderopruiming!

Komende zaterdag 25 november organiseer ik mijn allerlaatste zolderopruiming bij Roel Peerenboom Fietsen in Wageningen. In een jaar verzamel je toch best veel spullen en ik ben er ook goed in geworden om niks meer weg te gooien, omdat ik nu weet dat het geld op kan brengen voor het goede doel. Vorig jaar was de opbrengst 17.000 euro. Dat was een super mooi bedrag. Dit jaar gaan de opbrengsten naar de Stichting Olrik uit Wageningen, naar het ‘Ik zwem mee’ project om precies te zijn.

Het ‘Ik zwem mee’ project is er voor gezinnen waarvan het inkomen onder een bepaalde grens zit, waarvoor de zwemlessen voor de kinderen worden betaald. Dat is één van de initiatieven die ze hebben en dat vond ik een heel mooi initiatief dat past in mijn straatje om bewegen bij kinderen te stimuleren. Elk kind moet gewoon leren zwemmen en ik ben dan ook heel blij dat ik daar een steentje aan kan bijdragen.

De afgelopen jaren was er zoveel interesse in een aantal speciale items, dat ik nu heb besloten om die te gaan veilen. Ook dit jaar heb ik weer genoeg unieke items! De afgelopen jaren ben ik rugnummers gaan bewaren of heb ik zelfs de nummers nooit van de kleding gehaald. Ik verwacht dat deze unieke items mooie bedragen gaan opleveren. Vanaf 15 uur zijn deze 15 items die ik ga veilen te bewonderen in de winkel. En snel daarna zal ik op een trap gaan staan in de zaak en mijn stemvolume gebruiken, waarbij mensen kunnen gaan bieden op de items. Dat zullen vooral pakken zijn. Daar zitten de nummers ook nog op. Ik heb bijvoorbeeld het pak waarin ik tijdens mijn laatste Ronde van Vlaanderen ten val kwam, net voor de Koppenberg. Die is ongewassen, het bloed zit er nog op en de nummers ook. Normaal zou ik dat pak hebben weggegooid, maar nu dacht ik; ‘direct bewaren voor de veiling’.

(Tekst gaat verder onder de foto)

Ook het leidersshirt van de laatste koers die ik heb gewonnen, de Tour of Scandinavia, heb ik bewaard met de nummers er nog op. Het pak waar ik het laatste WK in heb gereden (foto hierboven), in Glasgow, zit er ook bij met (verwassen) rugnummers. En zo zijn er nog meer items, die je ook op de foto’s alvast kunt zien. Rond 15.00 uur beginnen we met de veiling, dat is tevens de aftrap van de middag. Daarna is er ook nog de gelegenheid om met me op de foto te gaan. Dat is 20 euro voor volwassenen en 10 euro voor kinderen tot en met 16 jaar. En ook iets laten signeren kan voor 10 euro per item.

Ook voor mensen die net beginnen met fietsen kan het interessant zijn om langs te komen, omdat ik ook kleinere items als beenstukken, armstukken, gebruikte fietssokken, overschoenen, fietsschoenen van Fizik (maat 39-40), etcetera wegdoe. Daarnaast heb ik ook nog mooie trainingspakken/shirts in maat S. Ook alle Nick’s opgelet: ik heb drie shirts in maat S met ‘Dutch Rockets’ Annemiek & Nick erop. Dit ontwerp is gemaakt door Iris Slappendel, voor een mountainbike etappekoers de Brasil Ride, waar ik in 2015 aan meedeed met Nick Iedema, een vriend van mij.

Ik krijg soms verzoeken of mensen dingen kunnen reserveren of alvast vastleggen. Dat is allemaal niet mogelijk. Alles wordt live verkocht a.s. zaterdag en dat zal ook de laatste keer zijn.


Kom dus allemaal langs. Het is extra mooi dat het naast de verkoop van spullen ook een soort van meet and greet is. Iedereen komt aan de beurt voor een foto of handtekening. Neem daarvoor contant geld mee, want dat is handig bij het nemen van de foto’s en het signeren. Ik denk dat het een heel leuke dag wordt. Er zijn bij Roel Peerenboom ook zeven speciale fietsen van mij te bewonderen, die tentoongesteld staan. Dat is dus ook leuk om te bekijken. En er zal weer koffie worden gezet door Nick Bons van Pro Coffee. Hij gaat al jaren met ons mee naar WK’s en olympische spelen. Ook dat komt ten goede aan de Stichting Olrik. Kortom, het wordt weer een groot feest. Kom allemaal!

Annemiek

Gepost door: Aschwin Kruders op dinsdag 21 november 2023

8 reacties op “Komende zaterdag 25 november laatste Zolderopruiming!”

 1. Daan Koop schreef:

  Annemiek, dankjewel voor je lieve berichtje!
  Waarschijnlijk is alles de deur uit hè? Anders hoor ik het wel! Groetjes Daan

 2. how can i piurchase some of her things ? i’m in United States

 3. Angele Pronk schreef:

  Annemiek, veel succes met de veiling. Ik heb namens mijn fietsclub ‘de Roomsoezen’ een vraag aan je. Wij organiseren samen met de mannen van ‘een podcast over wielrennen’ voor de tweede keer een wielercafe in Bolletjes café de Klok in Warmenhuizen. Dit gaat plaats vinden op 1 maart 2024. Zou je onze gast willen zijn en dat wij als tegenprestatie je stichting sponsoren? Vrgr Angèle en Marion

 4. Jody vd aa schreef:

  Hallo

  Omdat ik helaas verhinderd ben zou ik toch graag in aanmerking komen voor een origineel wk shirt met handtekening en evt rug nummer ik bied bij deze via deze weg toch €250,-

  Gr

 5. G Bolder schreef:

  Hi, zou iemand voor mij een bod willen doen. Moet helaas werken. Tel: 0621982787

  Alvast bedankt!

 6. stefan sundman schreef:

  i love you…so sad that you stopped competing

 7. Annemiek schreef:

  Beste Daan,

  gecondoleerd allereerst en heel veel sterkte zaterdag. Helaas kan ik geen uitzonderingen maken, want ik krijg heel veel verzoeken tot het opsturen van mensen die niet kunnen komen. Mochten er rugnummers overblijven dan zal ik deze nog kunnen opsturen. Houd daarvoor mijn website in de gaten na zaterdag!

 8. Daan Koop schreef:

  Hallo Annemiek!
  Wat leuk en wat een goed doel!
  Misschien tegen beter weten in… maar niet geschoten is altijd mis toch?
  Ik zou heeeeel graag 2 rugnummers van je willen kopen, maar zit met het probleem dat ik zaterdag onmogelijk naar jou toe kan komen.
  Mijn schoonmoeder is eergisteren plots overleden en haar begrafenis is komende zaterdag…..
  Wat als ik het bedrag, plus extra’s voor het goede doel naar jou overmaak en het wordt opgestuurd?
  Je zou me echt heel gelukkig maken.

  Verder wens ik je alle goeds voor de toekomst,

  Groeten uit Maastricht,

  Daan Koop

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten

maandag 8 januari 2024

Fiets met me mee in het fantastisch mooie Colombia!

vrijdag 8 december 2023

Laatste zolderopruiming groot succes

© Annemiek van Vleuten