zaterdag 9 maart 2013

Kleumen van de kou in Drenthe

In de Ronde van Drenthe, de eerste World Cup van het seizoen, is Annemiek zaterdag als dertiende gefinisht. Ze kwam in de tweede achtervolgende groep over de streep. Haar teamgenote Marianne Vos won de wedstrijd. Dat alles gebeurde onder erbarmelijke omstandigheden. Er stond veel wind in Drenthe en het motregende eigenlijk de hele dag. Daarbij was het flink koud. “Dit was mijn koudste wedstrijd ooit”, zo vertelt Annemiek na afloop.

Ze finishte dus in de tweede kleine groep, maar had al veel moeite moeten doen om daar te geraken. “De benen voelden op zich wel goed aan, maar toch zat ik geen moment echt lekker in de koers. Net voor de tweede keienstrook met een lengte van drie kilometer zat ik achter een valpartij en daardoor moest ik lang in de achtervolging. Na de vierde en laatste strook sloot ik weer aan met Ellen van Dijk en nog vier anderen.”

Daarna kon de koers voor Annemiek weer opnieuw beginnen. “Op de VAM-berg probeerden we aan te vallen en bij de laatste passage van die heuvel probeerde ik samen met Marianne aan de voet aan te vallen. Maar aan de voet van de VAM lukte het niet om terug te schakelen en stond ik letterlijk geparkeerd. Marianne reed daar knap weg. Mijn handen waren zo koud geworden halverwege, dat ik niet meer kon remmen of schakelen.”

“Dit was een koers die we niet snel zullen vergeten”, aldus Annemiek na afloop. “De benen waren op zich wel goed, dus op naar de volgende wereldbekerwedstrijd. Alleen eerst morgen nog even de kou trotseren.” Zondag komt Annemiek namelijk opnieuw in actie in Drenthe. Dan rijdt ze de Novilon Eurocup. Zowel de start als finish van die wedstrijd liggen in Coevorden. “Al is het op dit moment nog niet helemaal duidelijk of de koers morgen wel doorgaat, gezien de weersvoorspelling.”

Gepost door: Annemiek op zaterdag 9 maart 2013

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten

maandag 8 januari 2024

Fiets met me mee in het fantastisch mooie Colombia!

vrijdag 8 december 2023

Laatste zolderopruiming groot succes

© Annemiek van Vleuten