woensdag 20 juli 2016

Klassement weg maar winst voor het team

Verrassende ontwikkelingen woensdag in de Thüringen Rundfahrt. Want hoewel het klassement nogal opvallend veranderde, was daarbij geen hoofdrol weggelegd voor de absolute favorieten. Annemiek behoorde tot een groep van zeventien rensters, waaruit haar ploeggenote Amanda Spratt en de Italiaanse Elena Cecchini wegreden. Met meer dan vier en een halve minuut voorsprong kwam het tweetal binnen. Spratt greep de etappe en Cecchini de leiderstrui. Annemiek: “Mooi dat Spratty wint, want zij cijfert zich vaak weg voor een ander.”

Zelf had Annemiek ook graag haar kans willen grijpen. “Ik had mogen aanvallen, maar de communicatie werkte niet. Daarbij had ik dat willen doen op de klim die na 112 kilometer lang, maar die was er al voordat ik het door had, omdat de kilometers niet klopten vandaag. Blijkbaar was er wat aangepast, waardoor we 135 in plaats an 140 kilometer reden. Dat was dus een gemiste kans om weg te komen en misschien naar de kopgroep toe te rijden die er op dat moment was met Moolman en Johnansson.”

De zesde etappe in Thüringen was de koninginnenrit. “Vandaag was wel echt mijn dag. Op de lange klim halverwege de etappe trok Moolman door, maar ik had gehoopt dat we samen overbleven. Ik zat niet aan mijn max, maar er bleven er meer aanhangen. Daarna reden we nog wel weg met Moolman, Johansson, Spratty en ik. Dat was wel goed, maar ook nu kwamen er weer wat terug. Spratty zou vervolgens in het tussenstuk aanvallen. Dat deed ze en Cecchini ging mee, waarna iedereen na elkaar keek. Dan speel ik ook het ploegenspel. Het was niet aan mij. Boels en Cervélo gaan hier voor het klassement.”

Maar met vooral eenlingen in de achtervolgende groep en Boels bijvoorbeeld ook met slechts twee rensters, bleken de koplopers niet zomaar te achterhalen. Dus veranderde het klassement. “Natuurlijk had ik vandaag andere zaken willen doen daarvoor. Ik merk dat ik hier gewoon één van de beteren bergop ben. Zo goed heb ik hier bergop nooit gereden. Dan wil ik dat eigenlijk wel graag laten zien met een etappezege of toch het klassement. Dat klassement is nu om zeep, maar morgen ga ik weer voor de winst. Die zege van Spratty hebben we in ieder geval binnen.”

Wel kwam Annemiek nog als derde over de streep. “Bij de sprint heb ik me nog even kwaad gemaakt, want er waren toch weer bonificatieseconden te verdienen. Onderweg pakte ik ook nog een seconde en op de streep dus vier. Ik ken deze finish, omdat ik hier in 2013 won. Ik ging al aan toen het nog bergop ging en dacht wel dat dat heel ver was. Marianne kwam er overheen, maar zij kon het niet volhouden.” Annemiek is tevreden over hoe het gaat. “In andere etappekoersen zat ik aan het einde vaak kapot en nu voel ik me nog fris. Op naar Rio!”

Gepost door: Aschwin Kruders op woensdag 20 juli 2016

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten

maandag 8 januari 2024

Fiets met me mee in het fantastisch mooie Colombia!

vrijdag 8 december 2023

Laatste zolderopruiming groot succes

© Annemiek van Vleuten