maandag 26 maart 2012

Klaar voor Vlaanderen!

Zondag sta ik aan de start van de Ronde van Vlaanderen. De gehele top drie van vorig jaar staat voor Rabobank aan het vertrek! (zie foto). Naast Tatiana Antoshina (tweede vorig jaar) en Marianne Vos (derde vorig jaar) rijd ik samen met Pauline Ferrand Prevot, Iris Slappendel en Liesbet de Vocht. Doordat ik zondag in Binda al weer goed reed, besloot mijn ploegleider Jeroen Blijlevens dat ik mocht starten in Vlaanderen. Een paar weken terug had ik dat nog niet durven dromen! Ik kijk er dan ook naar uit om zondag met nummer 1 van start te gaan.

Net als bij de mannen is ook voor ons het parcours gewijzigd. In de vorige edities van RvV voor vrouwen startten we altijd al in Oudenaarde, maar we finishen daar nu ook, net als de mannen. Dat betekent dus ook voor ons geen Muur van Gerardsbergen en geen Bosberg, maar een nieuwe finale met de Oude Kwaremont, Paterberg en Hoogberg/Hotond.
Opvallend vind ik verder dat er voor ons veel minder kasseien in het parcours zijn opgenomen in vergelijking met onze vorige edities. Dit jaar zijn alleen de Paddestraat en Haaghoek en twee kasseiklimmen (Oude Kwaremont en Paterberg) in het parcours opgenomen. De Paterberg is voor ons bekend van Omloop het Nieuwsblad en de Oude Kwaremont was vorig jaar ook al in ons parcours opgenomen, maar die kwamen we toen al veel eerder in de wedstrijd tegen. Deze twee zijn lastig dus het zal vast een nieuwe, maar mooie finale gaan opleveren zondag.

Voor meer informatie over het parcours, zie de website van de Ronde van Vlaanderen.

Gepost door: Annemiek op maandag 26 maart 2012

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten

maandag 8 januari 2024

Fiets met me mee in het fantastisch mooie Colombia!

vrijdag 8 december 2023

Laatste zolderopruiming groot succes

© Annemiek van Vleuten