vrijdag 14 september 2012

Klaar voor finaleweek van het seizoen!

Na afloop van de Brainwash Ladies Tour zijn we met de ploeg in Limburg gebleven om de puntjes op de ‘i’ te zetten voor de ploegentijdrit van a.s. zondag. Roxane en Thalita zijn ook naar Sittard gekomen om ervaring op te doen en mee te trainen, zodat we hier met acht rensters zijn.

De eerste dagen stonden vooral in het teken van herstel van de ladies tour: dus losfietsen, massage en uitrusten en dat lukt prima hier in het hotel “Merici” aan de markt in Sittard. We zitten hier op nog geen 100 meter van waar zondag de start van de ploegentijdrit gaat plaats vinden. Woensdag zijn de Rabomannen met begeleidingsteams ook gearriveerd (opleidingsteam en profteam), want ook zij zullen zondag van start gaan.

Woensdag voelden mijn benen gelukkig al weer wat beter en langzaam aan herstel ik ook steeds meer van de gevolgen van de valpartij. Deze dag hebben we dan ook voor het eerst op snelheid delen van het parcours gereden. Helaas was het niet mogelijk om het parcours (deels) af te zetten, dus hebben we alles verkend voor zover het mogelijk was. Donderdag was de dag dat we nog eens hebben gekeken naar de technische gedeeltes van het parcours en vandaag (vrijdag) hebben we op het racecircuit van Zolder getraind. Rabosport.tv was er ook aanwezig en heeft videopnames gemaakt, zodat we die nog eens terug kunnen kijken. De focus vandaag lag op het optimaliseren van het rijden in formatie. De dag voor de ploegentijdrit (zaterdag) is de enige gelegenheid om het parcours onder politiebegeleiding op snelheid te rijden, dus dat staat morgen nog op het programma en dan moeten we er klaar voor zijn!

Naast de trainingen hebben we ook een ’teambuildingsavond’ gehad onderleiding van twee commando’s uit het leger. Zij hielden ons team een spiegel voor en dat was voor ons team op een paar punten wel een ‘eye opener’. We kwamen tot de conclusie dat we zo’n meeting zeker vaker moeten houden en ook tussendoor meer met elkaar van gedachten moeten wisselen om elkaar nóg beter te leren kennen. Ik vond het een leuke en nuttige avond en de sessie krijgt wellicht volgend jaar nog eens een vervolg.

Onder leiding van Rabo bewegingswetenschapper Gerard Rietjens hebben we ook een avond bij elkaar gezeten om de technische zaken van een ploegentijdrit nog eens door te nemen. Vragen als: hoe gaan we ons voorbereiden voor de start, wat doe je als iemand een lekke band krijgt, hoe communiceren we onderling, wat is de startvolgorde, etc. kwamen allemaal nog eens langs. Daarnaast hebben we ook de beelden van de ploegentijdrit in Zweden nog eens teruggekeken. Ook dat was wel leerzaam om te zien wat er op bepaalde punten nog verbeterd kan worden.

En dan zondag mogen we los! In de ladies tour zaten we 58 seconden achter team Specialized, maar dat was op een ander parcours (Dronten, helemaal vlak en rechte stukken) dan we zondag gaan rijden. Wij kunnen wel eens voordeel hebben bij dit parcours met o.a. twee klimmen er in (Lange Raarberg en Cauberg). Dus… wij gaan voor de optimale race…en gaan voor goud!

Gepost door: Annemiek op vrijdag 14 september 2012

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten

maandag 8 januari 2024

Fiets met me mee in het fantastisch mooie Colombia!

vrijdag 8 december 2023

Laatste zolderopruiming groot succes

© Annemiek van Vleuten