donderdag 20 augustus 2020

Interessant NK start vervolg wedstrijdprogramma

Na een succesvolle wedstrijdperiode en daarna een aantal weken zonder koers, sta ik zaterdag weer aan de start van mijn volgende wedstrijd. Op en rond de VAM Berg rijden we het NK wegwielrennen. Een wedstrijd waar ik naar uit heb gekeken. Ik vind het NK namelijk altijd een mooi kampioenschap en hij staat dan ook hoog op mijn lijstje. Daarbij vind ik het leuk om mijn regenboogtrui in Nederland te kunnen showen, al zal het voor een beperkt aantal toeschouwers zijn.

Het was een ongelooflijke periode in Spanje en Italië, met vier overwinningen op rij in evenzoveel wedstrijden. Daarna ben ik op hoogtestage gegaan, met name ook om even tot rust te komen en lekker te trainen, om zo in alle rust toe te werken na een drukke periode van koersen. Daarbij wordt het NK mijn eerste wedstrijd. Ik heb er de voorkeur aan gegeven om die te rijden in plaats van de EK tijdrit, komende maandag. Het is een selectief parcours en we rijden ditmaal het NK alleen met UCI rensters, wat op dit parcours denk ik een goed besluit is en ook invloed zal hebben het verloop van de koers.

“Ik zou zeggen; kijken, want ik verwacht een leuke wedstrijd!”

Helaas zal ik het in Drenthe wel zonder ploeggenotes moeten doen. Janneke Ensing zou een thuiswedstrijd rijden, maar heeft in Spanje helaas breuken opgelopen bij een valpartij, terwijl Moniek Tenniglo voor een andere voorbereiding op de volgende koersen kiest. Het is echter een selectief parcours, met een omloop van 7,3 kilometer waarin we twee keer de VAM Berg op moeten. Dat gaat er wel voor zorgen dat de sterkste rensters vanzelf boven komen drijven. En hoewel het NK op een select aantal mensen na niet te bezoeken is, wordt het zaterdag vanaf 15.30 uur wel live uitgezonden bij de NOS. Ik zou zeggen; kijken, want ik verwacht een leuke wedstrijd!

(Tekst gaat verder onder de foto)

Na het NK rijd ik de tijdrit van het EK dus niet. Die wedstrijden vallen gewoon niet te combineren, wanneer je een goede tijdrit wil rijden. Ik rijd de GP de Plouay op dinsdag en de EK wegwedstrijd op hetzelfde parcours op donderdag echter wel. Plouay sloeg ik vaak over in verband met de reistijd, maar omdat het EK er nu ook is, heb ik ervoor gekozen om wel te starten. We weten ook niet hoe het seizoen verder gaat lopen, dus de koersen die er zijn wil ik ook graag rijden.

In Plouay treffen we een parcours dat wat anders is dan voorheen. Het is niet helemaal vlak, maar er zitten ook geen onwijze klimmen in, waarmee het niet helemaal op mijn lijf geschreven is. Daarbij kan het echter wel een afmattende koers zijn. Ik zal in de World Tour wedstrijd hopelijk dus zeker wat kunnen betekenen voor mijn team. Hetzelfde geldt voor de EK wegwedstrijd, waar ik mijn steentje hoop bij te dragen aan de prestatie van het Nederlandse team. Het is ook altijd mooi om voor Oranje uit te komen.

“De Giro Rosa en daarna de wereldkampioenschappen zijn twee absolute hoofddoelen”

We blijven vervolgens ook in Frankrijk voor La Course. Ik ben kritisch geweest over het parcours daarvan, omdat World Tour wedstrijden een verplichte afstand hebben en daar houden ze zich niet aan, maar ik heb besloten om hem wel te rijden. Wel vind ik het jammer dat de ronde niet andersom is, omdat we nu wind tegen richting de finish rijden en bij de mannen gaat het een massasprint worden. Veel mensen zeggen dan dat de renners de koers maken, maar het ligt er toch ook echt wel aan hoe een parcours erbij ligt.

Dat wil niet zeggen dat er niets mogelijk is. Er zit namelijk wel een klim in het parcours, waar ik zelf misschien iets kan of anders wel wat voor de ploeg kan betekenen. Hopelijk kunnen we er iets moois laten zien en met vertrouwen verder richting de volgende koersen. Te beginnen met de Giro Rosa en daarna de wereldkampioenschappen, als die doorgaan. Dat zijn wel echt twee van mijn absolute hoofddoelen voor dit seizoen.

Annemiek

Foto’s: Getty Images

Gepost door: Aschwin Kruders op donderdag 20 augustus 2020

5 reacties op “Interessant NK start vervolg wedstrijdprogramma”

 1. Theo Reijnders schreef:

  Heel veel succes!!

 2. Joost Kerkhove schreef:

  Ik wens je zaterdag ook die andere mooie trui toe. Het parcours is selectief genoeg om het verschil te maken. We kijken op de buis en met een duimpje zijn we tevreden! Succes kampioen💪❤️💪

 3. Carin schreef:

  Heel veel succes zaterdag. Jammer dat we niet kunnen kijken. Maar ja dan naar schreeuwen voor de buis 😘

 4. Vervoort Thierry schreef:

  Veel succes Annemiek, wij duimen voor jou!

 5. bram schreef:

  We gaan je volgen!
  Veaagje, zou de vrouwenkoers volgens jou ook voor de mannen uit gefietst kunnen worden? (Zoals strade bianche) dan zijn er veel meer etappes en koersen op de kalender mogelijk…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten

maandag 8 januari 2024

Fiets met me mee in het fantastisch mooie Colombia!

vrijdag 8 december 2023

Laatste zolderopruiming groot succes

© Annemiek van Vleuten