zaterdag 6 april 2013

In tweede groep over de streep

“Ik heb wel het idee dat ik er een beetje aan het doorkomen ben, dus morgen wil ik revanche.” Met die zin sluit Annemiek haar eigen verhaal af na afloop van de vierde etappe in de Energiewacht Tour. Daarin eindigde ze zaterdag als elfde, waarbij Annemiek tweede werd in de sprint van de tweede groep in de wedstrijd. Die groep verloor ruim een halve minuut op negen rensters onder aanvoering van Kirsten Wild Zij won alweer de vierde rit in even zoveel dagen.

“De hele dag was het weer waaier rijden en ging het op de kant”, vertelt Annemiek. “Daarbij werd ik gelost uit de waaier en konden we met de ploeg in de achtervolging. In de finaleronde reed er een kopgroep weg met daarin Lucinda Brand van ons team. Daar sprong Kirsten Wild naartoe. Ik probeerde mee te gaan, maar zat niet direct op het wiel en kon niet mee. Natuurlijk was dat van ons als ploeg niet goed, want er moest iemand meezitten.”

“Vervolgens zijn we wéér in de achtervolging gegaan op de kopgroep met Iris en Sanne namens ons team en met de hulp van Anna van der Breggen en Lisa Brennaur. Wij als Rabobank reden omdat Lucinda daar alleen zat. Bijna sloten we aan, maar ikzelf was wederom niet goed genoeg. Het zelfde verhaal als de afgelopen dagen. Dat is niet lekker voor het vertrouwen en de moraal. Ik zit wel scherp mee in de koers en ben op de juiste momenten wel aanwezig, maar ik heb niet genoeg klasse als het er om gaat. Ik heb wel het idee dat ik er een beetje aan het doorkomen ben, dus morgen wil ik revanche.”

Gepost door: Annemiek op zaterdag 6 april 2013

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten

maandag 8 januari 2024

Fiets met me mee in het fantastisch mooie Colombia!

vrijdag 8 december 2023

Laatste zolderopruiming groot succes

© Annemiek van Vleuten