zaterdag 14 juli 2018

In roze naar zege op Monte Zoncolan

Ze wilde het graag en het is haar gelukt; in de roze leiderstrui heeft Annemiek zaterdag de negende etappe in de Giro Rosa gewonnen, die finishte op de beruchte Monte Zoncolan. Nadat op die slotklim steeds meer rensters het hoge tempo vooraan niet bij konden benen, bleef Annemiek uiteindelijk over met Ashleigh Moolman-Pasio. In de laatste drie kilometer liet ze ook de Zuid-Afrikaanse achter zich, waarna ze solo aankwam bij de finish.

“Dit was wat ik ontzettend graag wilde, winnen op de Monte Zoncolan, in de roze trui”, zei Annemiek stralend na de finish. “We krijgen niet vaak de kans om op zo’n berg te finishen. Als je dat dan kunt en je pakt de overwinning, is dat heel speciaal. Dit is voor mij wel één van de meest speciale overwinningen uit mijn carrière.”

Ook ditmaal waren de verschillen groot. Moolman-Pasio verloor veertig seconden in de laatste kilometers. Daarachter was het Annemiek’s ploeggenote Amanda Spratt, die als derde binnenkwam. Zij had al een achterstand van 2.54 minuten. Annemiek was ook erg blij voor haar: “Wij hebben samen naar deze Giro toegeleefd. Het is mooi dat ze hier derde wordt en ook in het klassement opschuift naar plaats drie.”

Flinke voorsprong
In het klassement is de voorsprong van Annemiek op haar Zuid-Afrikaanse belaagster nu 3.35 minuten. Spratt volgt op 5.53 minuten als derde. Rustig achterover zitten en wachten op een massasprint, zoals in de Tour de France, zit er in de slotrit zondag niet in. Op iets minder dan tien kilometer van de finish ligt dan namelijk nog de top van een klim van de 1e categorie. “Die rit hebben we met de ploeg ook verkend, dus dat is wel fijn.”

Genieten met het team
Het team is sowieso van onschatbare waarde voor Annemiek. “Ze reden vandaag ook weer super voor me! Tot aan de Zoncolan hebben ze me perfect geholpen en goed in positie gebracht. Dat is ontzettend tof! Morgen is weer een nieuwe dag en daar kan zeker nog wat gebeuren, dus daar ga ik me weer op richten, maar hier wil ik vanavond met het team wel even van genieten.”

Gepost door: Aschwin Kruders op zaterdag 14 juli 2018

3 reacties op “In roze naar zege op Monte Zoncolan”

 1. Roeland schreef:

  Mooi rijtje winnaars:
  2003 Simoni
  2007 Simoni
  2010 Basso
  2011 Anton
  2014 Rogers
  2018 Van Vleuten

 2. Alex schreef:

  Geweldig!! Super gedaan Annemiek. Binnenrijden die roze trui. Succes met de laatste etappe.

 3. Albert Hendrix schreef:

  Geweldige prestatie Annemiek.
  Wens je veel succes voor morgen.
  Roze staat je geweldig.
  🌹

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten

maandag 8 januari 2024

Fiets met me mee in het fantastisch mooie Colombia!

vrijdag 8 december 2023

Laatste zolderopruiming groot succes

© Annemiek van Vleuten