zaterdag 3 oktober 2020

In nieuw tenue van start in Luik-Bastenaken-Luik

Zondag wordt in België Luik-Bastenaken-Luik verreden. Om 8.40 uur gaat het peloton al van start en Annemiek is erbij. “Vrijdag heb ik weer een check gehad in het ziekenhuis”, zo vertelt ze. “De hechtingen zijn er daarbij ook uitgehaald en ik heb groen licht gekregen om weer te koersen. Er zijn geen risico’s, eigenlijk hetzelfde als bij het WK. Ik ben super blij dat ik weer kan aansluiten bij het team en deze mooie koers kan rijden.”

De World Tour klassieker wordt Annemiek’s eerste wedstrijd weer naar de WK van vorige week zaterdag. “Omdat het een mentale rollercoaster was, van de valpartij in de Giro naar rijden op het WK, heb ik er wel voor gekozen om de Waalse Pijl afgelopen woensdag nog even over te slaan. In acht dagen is er heel veel gebeurd en ik heb even wat dagen thuis gehad om dat te verwerken. Ik ben heel blij dat ik nu toch nog weer kan koersen, waar ik na de val in de Giro bang was dat mijn hele seizoen ten einde zou zijn.”

Met een lange solo schreef Annemiek in 2019 de pas derde vrouweneditie van Luik-Bastenaken-Luik op haar naam. Ze is alvast enthousiast om er weer te rijden en dat ook nog in een nieuw tenue. “Dit is een heel mooie wedstrijd. Daarbij is het heel gaaf om als winnares van vorig jaar het startnummer één op te spelden en dat op mijn nieuwe pak als Europees kampioene. De kleding daarvan heb ik vandaag binnengekregen.”

Live op TV
Hoewel de naam anders doet vermoeden, gaat de wedstrijd zondag in Bastenaken van start. Na 135 kilometer ligt de finishstreep in Luik. De aankomst van de rensters wordt tussen 12.15 en 12.45 uur verwacht. Daarbij is de finale live op televisie te volgen. Om 11.35 uur begint op de Belgische zender Canvas de uitzending.

Gepost door: Aschwin Kruders op zaterdag 3 oktober 2020

3 reacties op “In nieuw tenue van start in Luik-Bastenaken-Luik”

  1. Marco schreef:

    La numero 1 sempre!!! Indipedentemente dalla gara dalla maglia indossata, Forza Annemiek noi tifiamo per te. 🇮🇹

  2. Yserbyt Rudy schreef:

    Veel succes morgen Annemiek je staat er prachtig bij in de trui van Europees kampioen

  3. Jeroen schreef:

    Succes Annemiek! Het regenboogshirt is voor sommigen wellicht mooier, maar dit shirt vind ik ook super! Waardig voor een groot kampioen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten

maandag 8 januari 2024

Fiets met me mee in het fantastisch mooie Colombia!

vrijdag 8 december 2023

Laatste zolderopruiming groot succes

© Annemiek van Vleuten