vrijdag 7 juli 2017

Iedere kans in Giro proberen aan te grijpen

Met nog na de etappe van vandaag nog twee koersdagen voor de boeg, is de ambitie van Annemiek in de Giro Rosa zeker niet anders geworden. Ze gaat nog vol voor de eindzege. Onder warme omstandigheden. “Ook vandaag was het weer een enorm warme dag in het zuiden van Italië”, zo laat ze weten. “Daarbij controleerde Boels-Dolmans, het team van leidster Anna van der Breggen, vrijwel de hele etappe.”

De rit kende een aantal beklimmingen, maar daar lag niet het enige gevaar. “We begonnen met een deel van veertig kilometer langs de kust, met zijwind. Ofwel; kans op waaiers! Wij zagen daarbij dat Anna van achteren zat en probeerden het op de kant te zetten. Iedere kans moet je aangrijpen! Maar ze was snel bij de les.”

En toch, het was ook weer niet de lastigste dag in de Giro Rosa. “We wisten dat het lastig zou worden vandaag om Anna onder druk te zetten, omdat er wel geklommen moest worden, maar het nergens echt steil was. Op de tien kilometer lange klim met een stijgingspercentage van vier procent probeerden we het wel, maar Boels-Dolmans was goed attent van voren steeds en we kregen geen steun van andere rensters uit de top van het klassement, bij onze aanvallen. Kasia Niewiadoma en Elisa Longo Borghini geloofden er bij voorbaat al niet in.”

Maar er kwam toch gevaar. De Italiaanse Longo Borghini, de nummer twee van het algemeen klassement, zorgde daarvoor. Echter niet in de slotklim. “In de technische afdaling op tien kilometer voor de finish ging Elisa in de aanval. Anna, Spratty en ik moesten haar laten gaan. Elisa kan dan ook heel goed dalen, maar we kwamen terug met vijf kilometer te gaan. De kans om tijd te pakken was toen al verkeken. Morgen gaat dat helemaal lastig worden en zondag zit er helaas maar één klimmetje in, maar die zat dan wel vlak voor de finish.”

Gepost door: Aschwin Kruders op vrijdag 7 juli 2017

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten

maandag 8 januari 2024

Fiets met me mee in het fantastisch mooie Colombia!

vrijdag 8 december 2023

Laatste zolderopruiming groot succes

© Annemiek van Vleuten