zondag 28 april 2019

Hopen op mooi slot van Ardennen drieluik

Deze zondag rijd ik Luik-Bastenaken-Luik. Een wedstrijd waar ik ontzettend naar uit heb gekeken. Iets dat ik sowieso heb gedaan als het gaat om dit Ardennen drieluik. Het niveau dat ik dit voorjaar heb weten te halen, heb ik in mijn carrière nog niet eerder gehaald in deze periode van het jaar. De resultaten in de laatste vier World Tour wedstrijden geven ook wel aan dat ik telkens echt meestrijd voor de overwinning. Tot drie keer toe was ik er echt heel dichtbij. Dat maakt me ook hongerig voor een overwinning.

Gelukkig heb ik nog een heel mooie kans in Luik-Bastenaken-Luik en ik denk dat van het Ardennen drieluik, dit ook de koers is die me het meest ligt. De klimmen zijn net wat minder explosief en er zitten ook langere klimmen in, zoals de laatste twee; de Redoute en de Cote de la Roche-aux-Faucons. Dat zijn finaleklimmen van een minuut of vier, waar de Cauberg bijvoorbeeld maar twee minuten is en de Waalse Pijl ook heel specifiek is. Wel was het erg mooi om te zien dat ik in de Waalse Pijl de afgelopen jaren steeds dichterbij Anna ben gekomen. Die staat volgend jaar ook zeker rood omcirkeld op mijn programma.

We finishen ditmaal anders in Luik. De finale is namelijk aangepast, waarbij we in de finale de Redoute oprijden. Dat is later dan voorheen. Als we daar boven zijn is het nog dertig kilometer te gaan en krijgen we de Roche-aux-Faucons nog. In plaats van de laatste korte klim richting de finish, dalen we nu het laatste deel tot aan de streep. Daarmee is het dus echt een andere finale is geworden en we finishen ook meer in het centrum van Luik.

(Tekst gaat verder onder de foto)

Buiten de twee slotklimmen, zitten nog drie klimmen in het parcours, waarvan de Cote de Brume en de Cote de la Vecquée ook wel echt langer zijn. Die zijn wel een kilometer of vier a vijf. Dat maakte de koers wat minder te voorspellen. Het zal niet zulk mooi weer worden. Daar houd ik niet zo heel erg van, maar ook daarin kan ik wel goede resultaten boeken. Bij een aantal concurrentes zijn de prestaties van minder in de regen. De wind gaat ditmaal niet echt een cruciale factor zijn, maar positioneren is wel belangrijk.

Hoe dan ook, ik heb er echt heel veel zin in. We hebben een heel sterk team dit voorjaar en ik heb zelf ook al kunnen laten zien dat ik goed in vorm ben. Het zou mooi zijn om dit voorjaar met een overwinning in Luik-Bastenaken-Luik af te ronden.

Annemiek

Foto’s: Getty Images

Gepost door: Aschwin Kruders op zondag 28 april 2019

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten

maandag 8 januari 2024

Fiets met me mee in het fantastisch mooie Colombia!

vrijdag 8 december 2023

Laatste zolderopruiming groot succes

© Annemiek van Vleuten