donderdag 27 februari 2020

Hoog tijd om een nummer op te spelden!

Maanden voorbereiding zijn er aan vooraf gegaan, maar deze zaterdag is het dan zover. In de Omloop Het Nieuwsblad gaat Annemiek aan het nieuwe wielerseizoen beginnen. Een week later start ze in de Strade Bianche. “Andere jaren kwam het koersen voor mij nog wel eens als ‘vroeg’ in het seizoen”, vertelt Annemiek. “Zeker vorig jaar toen ik de hele winter bezig was met een blessure of in 2018 toen ik mee deed aan het WK baanwielrennen in Apeldoorn en een andere voorbereiding had op het wegseizoen.”

Dat is ditmaal anders. “Dit jaar heb ik voor het eerst een winter gehad die zonder tegenslag is verlopen. Eerst ben ik heerlijk op vakantie geweest naar de Filipijnen. Daarna heb ik heerlijk kunnen trainen in Colombia, ben ik opnieuw mee geweest met de mannen van Mitchelton-Scott naar zuid Italië en tussendoor ben ik nog met vrienden op vakantie geweest naar Gran Canaria. Omdat Colombia me zo goed beviel ben ik in februari teruggegaan naar Colombia, in plaats van Tenerife zoals ik eerst had gepland.”

Niet alleen start Annemiek zaterdag haar wegseizoen, in België zal ze ook voor het eerst een wegwedstrijd in de regenboogtrui rijden. “Daar krijg ik veel vragen over”, vertelt ze. “Of ik erg uitkijk naar het koersen voor het eerst in de regenboogtrui. Het is speciaal om deze trui elke dag te mogen dragen binnen en buiten de koers. Natuurlijk is het tof om de trui voor het eerst te mogen showen in een mooie koers dichtbij huis. Het parcours van de Omloop is erg mooi, met een prachtige finale waar de klimmen en kasseistroken elkaar in kort tempo opvolgen. Ik kijk al enige tijd echt uit naar mijn eerste koers, ik ben er klaar voor. Genoeg getraind!”

Afgelopen weekend kwam een uitgebreide reportage uit van de NOS. Zij volgden Annemiek in Columbia. Die reportage kun je via deze link bekijken. Ook haar team Mitchelton-Scott volgt Annemiek op de voet in de videoreeks ‘What it takes’. De eerste video publiceerden we onlangs al. Na de Omloop Het Nieuwsblad zal het team met de tweede reportage komen.

Gepost door: Aschwin Kruders op donderdag 27 februari 2020

2 reacties op “Hoog tijd om een nummer op te spelden!”

  1. Donné Elzinga schreef:

    Van harte gefeliciteerd met deze prachtige overwinning 👍👋👋🚴‍♀️

  2. Matthieu schreef:

    Gefeliciteerd! Eerste prijs is binnen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten

maandag 8 januari 2024

Fiets met me mee in het fantastisch mooie Colombia!

vrijdag 8 december 2023

Laatste zolderopruiming groot succes

© Annemiek van Vleuten