woensdag 11 juni 2014

Het tweede deel van het seizoen

Met Durango-Durango net achter de rug start Annemiek donderdag in de etappekoers Emakumeen Euskal Bira. Vier dagen duurt die wedstrijd en gemakkelijk zal het niet zijn. Annemiek legt uit waarom; “Dit jaar is er geen tijdrit, maar zijn er vier normale etappes. De andere jaren was de koers gemakkelijker. Nu rijden we iedere dag in ieder geval wel een klim van tweede categorie.”

Het is voor Annemiek spannend hoe de wedstrijd gaat verlopen voor haar. Haar zesde plaats in Durango-Durango was dinsdag in ieder geval een flink positief resultaat. “Ik ben benieuwd hoe ik die ritten ga verteren. Normaal gesproken ben ik er te weinig klimmer voor en ik moet ook kijken hoe het uitpakt om meerdere dagen te rijden na de hoogtestage. Vorig jaar was ik echter heel slecht na de hoogtestage en dat verwacht ik nu niet. Ik heb daar veel beter kunnen trainen dit jaar. In het voorgaande seizoen was ik de drie weken nadat ik op hoogte zat echt niet goed, maar profiteerde ik er later wel van. Ik hoop dat ik er nu wat sneller van herstel.”

Doelen
De twee Spaanse koersen zijn de opmaat voor een mooi tweede deel van het seizoen. Daarin heeft Annemiek zich ook doelen gesteld. De eerste daarvan in eigen land. “Het Nederlands kampioenschap op de weg in Ootmarsum is zeker wel een doel ja. Ik vind het NK ook een mooie koers. Daar nog voor start ik ook op het NK tijdrijden. Dat is niet echt een hoofddoel, maar ik ben wel nieuwsgierig hoe het uitpakt. Ik wil graag kijken hoe het is om daar te rijden met een ‘beter been’ en na een hoogtestage. Specifieke trainingen op de tijdritfiets heb ik nog niet veel kunnen doen, maar mede door de trainingen voor de ploegentijdrit heb ik er in de loop van het jaar ook al wel een aantal keren op gereden.”

En dan is er nog die grote koers na de Nederlandse kampioenschappen. In ItaliĆ« wordt gestreden om de roze trui in de Giro Rosa. Een kleur trui die Annemiek ook wel eens wil passen, maar meedoen voor de eindzege is niet haar ding. “De proloog van de Giro is wel een doel. Daar focus ik me eerst op en daarna gaan we wel verder kijken, maar ik zou sowieso wel heel graag een etappe in de Giro winnen en er valt een mooie trui te verdienen. Ik hoop dat ik een mooie dag uit kan kiezen voor de aanval. Voor het klassement zal ik niet rijden, maar daarin wil ik wel graag de ploeg te ondersteunen.”

Met de Giro Rosa achter de rug zal het seizoen er in ieder geval nog lang niet opzitten. “De WK ploegentijdrit en de WK wegwedstrijd behoren ook tot mijn doelen. Dat is eind september, maar tussendoor zijn er natuurlijk nog meer koersen. Ik hoop in het tweede deel van het seizoen een paar mooie resultaten neer te zetten.”

Gepost door: Annemiek op woensdag 11 juni 2014

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten

maandag 8 januari 2024

Fiets met me mee in het fantastisch mooie Colombia!

vrijdag 8 december 2023

Laatste zolderopruiming groot succes

© Annemiek van Vleuten