zondag 7 april 2013

Herstellen en dan op naar Huy

Het zit er op. De Energiewacht Tour is achter de rug en daarmee is een zware week voor Annemiek ten einde, want ze had het niet altijd even gemakkelijk. In de slotrit finishte ze zondag in het peloton. Een kopgroep, met daarin haar teamgenote Sanne van Paassen, bleef vooruit. Annemiek had niet de vorm waar ze op voorhand op hoopte, maar haalde zeker ook positieve punten uit de vijf dagen durende etappekoers door de provincie Groningen.

In de vijfde etappe haalde de kopgroep de finish dus met een voorsprong op het peloton. De Italiaanse Valentina Carretta won de rit. “Er kwam een kopgroep weg met Sanne van ons er bij”, vertelt Annemiek. “In het begin heb ik veel aangevallen en probeerde ik mee te zitten, maar de groep van Sanne kreeg de ruimte. Het peloton maakte daarna geen aanstalten om het gat dicht te rijden en ook Argos-Shimano zelf deed dat niet voor Kirsten Wild. Zij hadden Amy Pieters in de kopgroep. De wind stond ook niet op de kant, dus het moest echt van een aanval komen.”

“Voor mij komt het de komende dagen aan op herstellen. Dan hoop ik tijdens de Waalse Pijl volgende week woensdag te profiteren van de inspanningen deze week en weer een stap te zetten. De Waalse Pijl is niet dé wedstrijd die me heel erg ligt met de (te) steile Muur van Huy, maar ik ben ook niet kansloos als ik in heel goeden doen ben. De komende dagen eerst maar even de benen laten herstellen.”

Gepost door: Annemiek op zondag 7 april 2013

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten

maandag 8 januari 2024

Fiets met me mee in het fantastisch mooie Colombia!

vrijdag 8 december 2023

Laatste zolderopruiming groot succes

© Annemiek van Vleuten