maandag 9 mei 2016

Herkansing: 24 uur prof op 30 & 31 mei! (Nu hopelijk zonder sneeuw! :-))

Op 26 april kregen we opeens te maken met sneeuw, waardoor de 24 uur prof clinic (althans het fietsgedeelte) niet door kon gaan.. Daarom organiseren we de 24 uur prof dit jaar nog een keer. Deelnemers die erbij waren in april kunnen alleen het dagprogramma bijwonen, maar nieuwe deelnemers zijn ook welkom om het hele programma mee te doen! Dus… altijd al eens willen meemaken hoe het voelt om een dag te trainen, eten en leven als profwielrenner? Ik neem je graag mee in mijn wereld en organiseer samen met Hotel Wesseling in Dwingeloo voor de vijfde keer ’24 uur prof’ op 30 en 31 mei. Van sticker met ‘koersinformatie’ op jullie stuurpen tot hersteldrank en bandenservice bij pech onderweg: aan bijna alles is gedacht, alleen de massage ontbreekt. 😉

Wat mag je bijvoorbeeld gaan ‘ervaren’ als prof? 🙂

’s Ochtends gaan we het parcours van de Ronde van Drenthe verkennen. Ik leg uit hoe daar gekoerst wordt en op welke momenten je de wedstrijd naar je hand kan zetten. Zaterdag 12 maart rijd ik deze World Tour wedstrijd met mijn Australische Orica AIS team met start en finish in Hoogeveen, dus het zit op 31 mei nog vers in mijn geheugen.

Je gaat ervaren hoe het voelt als je het verschil probeert te maken op de VAM berg (max 10%) tijdens de Ronde van Drenthe. Die steile berg gaan we één voor één oprijden, ieder op zijn eigen niveau. Hoe voelen je benen dan na die 30 seconden bergop sprinten? En hoe maak je dan bovenop het verschil?

Je voelt dan ‘lactaat’ (melkzuur) in je benen als je bovenop de VAM berg staat uit te puffen. We gaan vervolgens bij iedereen het ontstane melkzuur meten. Wie kan het meeste melkzuur produceren? Dat is niet persé degene die het hardst omhoog heeft gereden!

Tussendoor probeer ik wat uit te leggen over mijn trainingen. Bijvoorbeeld waarom dit soort korte maximale inspanningen een hele goede trainingsprikkel zijn? En waarom kan bijvoorbeeld 6×30 seconden maximaal zo’n klim of viaduct opsprinten en na een uur weer thuis zijn net zo effectief zijn als een duurtraining?

Ook mag je voelen hoe het is om over de Drentse keienstroken te rijden/stuiteren (zandstroken waar keien zijn ‘ingestort’) en op welke manier we daar het verschil proberen te maken tijdens de Ronde van Drenthe.

Een ander belangrijk deel van de 24 uur is: hoe(veel) eet een coureur en waarom? Wat eet je als renner de dag van de wedstrijd van het ontbijt?
De avond van te voren deel ik een voedingswaardelijst uit van het ontbijt om uit te zoeken wat je als profwielrenner (want dat ben je dan als deelnemer) allemaal de volgende ochtend op je bord mag leggen (en wat beter van niet!). Ik kan jullie alvast verklappen: dat wordt grammen ‘koolhydraten’ verzamelen!

Met het ontbijt is de opdracht nog niet af, want eten tijdens de wedstrijd is ook super belangrijk! Bij het ontbijt moet je je ‘bevoorraden’, net zoals ik dat doe voor een belangrijke koers.

Herstel is ook belangrijk na een wedstrijd en ook daar wordt aan gewerkt tijdens de clinic, want ’s middags gaan we echt ‘koersen’ en ga ik voor jullie knechten! 🙂

Is dit iets voor jou?

Ik heb gemerkt dat mensen in eerste instantie zich af laten schrikken als ze nog niet goed genoeg in conditie (denken te) zijn en dat is jammer omdat het programma zo is samengesteld dat iedereen op zijn eigen niveau mee kan doen. De afgelopen drie keer hadden we mensen die net begonnen waren met fietsen, maar ook meer ervaren fietsers van 75 jaar maakten deel uit van de groep. De meeste deelnemers meldden zich de afgelopen drie keer individueel aan. Neem gerust een fietsvriend(in) mee, maar je bent zeker niet de enige als je je individueel aanmeldt!

De doelgroep:

  • Fietsliefhebbers (uitdrukkelijk geen wedstrijdrenners!)
  • Je hebt een eigen racefiets d in goede staat verkeerd
  • Je kan je eind april een afstand van 80-90 kilometer fietsen (snelheid max 28 kilometer per uur) in een groepje van maximaal 20 personen
  • Niets moet! Gezelligheid en lol maken samen staan voorop.

Aanmelden?

Lijkt het je leuk om een dagje geheel verzorgd kopman of kopvrouw te zijn in een ontspannen sfeer, meld je dan aan voor deze dag waarbij ik je meeneem in mijn wereld.

Zie voor meer informatie het programma op de website van Hotel Wesseling. Er zijn 20 plaatsen beschikbaar, dus meld je snel aan via e-mail info@hotelwesseling.nl of 0521-591544.

Als je nog vragen hebt of twijfelt dan kan je mij een mailtje sturen via mijn website.
Ik hoop jullie te zien 30 mei aan het einde van de middag!

Gepost door: Annemiek op maandag 9 mei 2016

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten

maandag 8 januari 2024

Fiets met me mee in het fantastisch mooie Colombia!

vrijdag 8 december 2023

Laatste zolderopruiming groot succes

© Annemiek van Vleuten