maandag 22 september 2014

Helaas einde WK

Veel vroeger dan verwacht en gehoopt zit het WK er helaas op voor Annemiek. Ze zal zowel de individuele tijdrit van dinsdag als de wegwedstrijd zaterdag aan zich voorbij moeten laten gaan. “In overleg met de medische staf heb ik besloten om naar huis te gaan en me in Nederland verder te laten onderzoeken”, verklaart Annemiek. “Ik heb een heel dik gezwollen been gekregen, waarvan het maar zeer de vraag is hoe snel dat weg zal gaan. Daarbij heb ik vannacht heel veel pijn gekregen aan mijn rechtervoet. Daar moeten foto’s van gemaakt worden.”

Opgeven is iets dat in het woordenboek van Annemiek eigenlijk niet voorkomt en het terugtrekken voor de wereldkampioenschappen is dan ook zwaar. “Als je zolang naar een doel toeleeft kijk je even niet verder dan 27 september. Wanneer die doelen dan wegvallen lijkt het even alsof dat het einde van alles is. Na een nacht niet te hebben geslapen en de bocht nog duizend keer te hebben na beleefd, ga je weer wat relativeren en ik moet dus accepteren dat ik mijn doelen op dit WK niet meer kan bereiken.”

Het halen van haar persoonlijke doelen zit er dus niet in en iets betekenen voor de Nederlandse ploeg ook niet. “Als er een kans was geweest dat ik nog in een ondersteunde rol mijn bijdrage zou kunnen leveren aan het team, dan had ik daar zeker nog voor willen gaan. Maar ook daar zie ik nu geen mogelijkheden meer toe helaas. Het beste is nu om naar Nederland te gaan en uit te sluiten of er iets met mijn voet aan de hand is. De medische zorg is in Nederland goed en belangrijk met het oog op het herstel. Ik zal de focus weer verleggen op de volgende doelen voor 2015. Ik wil iedereen in ieder geval erg bedanken voor alle berichtjes. Dat heeft me enorm goed gedaan!”

Bekijk hier het complete verslag van de NOS.

Steun Anna
Annemiek’s teamgenote Anna van der Breggen ligt nog altijd in het ziekenhuis in Ponferrada. Zij heeft haar bekken gebroken. “Omdat ze niet naar huis vervoerd mag worden moet ze nog blijven. Ik wil iedereen oproepen om haar een berichtje te sturen om haar op te vrolijken! Dat kan bijvoorbeeld via het contactformulier op haar website of via Twitter @AnnavdBreggen.

Gepost door: Annemiek op maandag 22 september 2014

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten

maandag 8 januari 2024

Fiets met me mee in het fantastisch mooie Colombia!

vrijdag 8 december 2023

Laatste zolderopruiming groot succes

© Annemiek van Vleuten