maandag 7 september 2015

Heerlijk om met goed gevoel terug te zijn

Nadat de eerste dagen al goed verliepen, heeft Annemiek de Boels Rental Ladies Tour ook op een positieve manier af kunnen sluiten. Met name de tijdrit op vrijdag en de slotrit zondag in het heuvelachtige Zuid-Limburg sprongen er daarbij uit. Te beginnen met die tijdrit, want daarin werd Annemiek achtste. “Daar was ik echt positief verrast door”, zo vertelt ze. “Een tijdrit liegt niet, dus de vorm bleek zeker niet helemaal weg te zijn. Dat gaf mij ook vertrouwen voor zondag en het gaf aan dat het goed gaat met mijn herstel. Het was een zeer technische tijdrit en dat was wel in mijn voordeel. Na mij reden rensters ook in de regen, maar voor vier weken na het ongeluk was dit gewoon een echt goede tijdrit.”

Met dat goede gevoel begon Annemiek vervolgens ook aan het slotweekend. Daarbij eindigde de rit van zaterdag in een massasprint. Iets dat een dag later onmogelijk bleek. In de finale werden de Geulhemmerberg en de Cauberg beide vijf keer beklommen. “En het was lekker om deze week af te sluiten door op de slotdag mee te doen tot het einde! Ik voelde bij de derde passage van de Cauberg dat ik niet de sterkste bergop was. Iets dat niet heel verrassend was, haha. Daarom probeerde ik het een paar keer in de tussenliggende stukken.”

Slotakkoord

Haar laatste aanval wist Annemiek diep in de finale te plaatsen. “Op vier kilometer van de streep heb ik het voor het laatst geprobeerd, want met de finish op de Cauberg lagen daar niet mijn kansen vandaag. Ik moest in de laatste kilometer dan ook de kopgroep laten gaan. Thalita was vandaag erg sterk en daarmee een mooie winnares van de slotetappe. Ik vond ook dat Velocio super reed als team en daarmee met Lisa een mooie eindwinnares kreeg. Ik had het een paar keer moeite om te volgen toen zij hard op kop gingen rijden en moest ook een paar keer lossen. Daarna kwam ik terug en ging ik gelijk weer ten aanval. Het was af en toe meer op karakter dan vorm.” In de slotrit eindigde Annemiek als elfde en ze werd tiende in het klassement.

Verbazing

De goede laatste dagen waren een mooie afsluting van een opvallend lekkere week. “Natuurlijk merkte ik in zo’n lastige etappe als gisteren dat ik niet honderd procent ben, maar ik ben wel verbaasd over hoe het deze week is gegaan. Van het doel ‘finish halen’ op de eerste dag tot weer gewoon meekoersen voorin. En dat in een week tijd. Er zijn niet veel etappekoersen waar ik beter werd gedurende de week, deze week was dat wel zo! De komende dagen ga ik het even rustig aan doen, want ik wil vanaf vrijdag graag in Toscane mijn seizoen goed afsluiten. Dat wordt mijn laatste of één na laatste UCI koers dit seizoen, want ik rijd misschien ook nog in Emilia op 10 oktober.”

Gepost door: Aschwin Kruders op maandag 7 september 2015

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten

maandag 8 januari 2024

Fiets met me mee in het fantastisch mooie Colombia!

vrijdag 8 december 2023

Laatste zolderopruiming groot succes

© Annemiek van Vleuten