zondag 3 mei 2015

GP Elsy Jacobs als tweede afgesloten

Annemiek is als tweede geĆ«indigd in het eindklassement van de GP Elsy Jacobs. In de afsluitende tweede etappe werd het nog spannend in de finale, maar uiteindelijk ging Anna van der Breggen toch met de zege aan de haal in de Luxemburgse driedaagse. Op haar verloor Annemiek vrijdag twee seconden in de proloog en dat verschil bleef in de twee etappes gelijk. In de slotrit had Annemiek zondag nog zeker kans op de zege, maar dan moest ze bonificatie seconden pakken. “En dat wisten ze bij Rabo natuurlijk ook”, zegt ze. “Daarnaast was het laatste deel richting de finish ook heel technisch, dus ik dacht dat Anna daar wellicht wat zou kunnen verliezen met de regen die we de hele dag hadden. Maar ik moest zelf ook geen achterstand oplopen.”

Het werd uiteindelijk een wat vreemde finale. “Ik ging er vanuit dat Rabo een groepje weg wilde laten rijden en dat gebeurde ook. Ze hadden Katarzyna daarbij wel meezitten, maar wij hadden wat eerder door dat de Australische Katrin Garfoot gevaarlijk was voor het klassement. Toen ze het wel in de gaten hadden hebben ze tot in de slotkilometer gereden. Ik zat in hun wiel te hopen dat ze het dicht zouden rijden of dat het team van Wiggle-Honda dat voor Giorgia Bronzini zou doen. Dan wist ik dat ik bij de eerste drie moest eindigden om bonificatie seconden te pakken.”

Op een haar na gebeurde dat dichtrijden niet. De drie koploopsters bleven vooruit en Floortje Mackaij won. Vier tellen na haar stormde het eerste deel van het peloton binnen, waarbij Annemiek uiteindelijk zesde werd in de etappe. “Hoewel mijn teamgenotes in het begin veel hebben gedaan, hadden we in de finale niet genoeg meiden over om nog wat te doen in de achtervolging en het gat ook echt te dichten. Bijna was dat ook niet nodig, want pas op een kilometer voor de finish stopte Rabo-Liv met rijden. Toen zei Anna tegen Lucinda Brand dat ze moest stoppen met rijden. Ik zat toen al echt klaar voor de sprint en wist dat dat mijn enige kans was. Het is natuurlijk zonde dat je het dan niet haalt wanneer je er zo dichtbij bent.”

Goed voorjaar

Met een goed gevoel sluit Annemiek haar voorjaar nu zo goed als af. “Op donderdag 14 mei start ik nog in de Ronde van Lekkerkerk en daarna vertrek ik op hoogtestage naar de Sierra Nevada. Daar bereid ik me dan voor op de Europese Spelen in Baku, de NK’s en de Giro Rosa. Op mijn voorjaarscampagne kijk ik in ieder geval met plezier terug. Het is goed voor je zelfvertrouwen wanneer je er staat op de momenten dat je er ook wilt staan. Die tweede plaats in de Waalse Pijl was een hoogtepunt. Zeker omdat die koers niet echt op mijn lief geschreven is en ik het bereikte met een aanval. Voor de rest heb ik gewoon goed gereden en overal meegestreden. Een overwinning zat er net niet in en daar hoop je wel op natuurlijk, maar het zilver in de Waalse Pijl had wel een gouden randje.”

Klik hier voor de etappe uitslag en het klassement van de GP Elsy Jacobs.

Gepost door: Annemiek op zondag 3 mei 2015

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten

maandag 8 januari 2024

Fiets met me mee in het fantastisch mooie Colombia!

vrijdag 8 december 2023

Laatste zolderopruiming groot succes

© Annemiek van Vleuten