dinsdag 22 mei 2018

Goede uitgangspositie voor slotrit Bira

Met alleen de slotrit in de Emakumeen Bira nog te gaan, staat Annemiek nog altijd aan de leiding van de Baskische vierdaagse. Toch is de situatie ook anders dan hij was na de tijdrit. Na de maandag verreden derde etappe, staat ploeggenote Georgia Williams namelijk op de tweede plaats in het klassement. Zij bleef met een kopgroep vooruit en nestelde zich precies tussen Annemiek en Anna van der Breggen in de tussenstand.

“Ik dacht dat Georgia de leiding over zou nemen”, vertelt Annemiek over de wedstrijd. “Zij kwam in een voor ons perfecte kopgroep vooruit te rijden, waarbij ze al snel bijna drie minuten voorsprong pakten. Als dat zo was gebleven, zou Georgia met één minuut aan de leiding komen te staan. Het is dan jammer dat je eventueel je leiderstrui kwijt raakt, maar als je hem dan kwijtraakt is het aan een ploeggenote. Dat is ook het spel dat we hier willen spelen met Georgia, Amanda Spratt en ikzelf.”

Williams reed lange tijd virtueel in de leiderstrui, maar kwam uiteindelijk drie seconden tekort om Annemiek inderdaad voorbij te gaan in het klassement. “Maar doordat Georgia voorop was, was ze de kortst geklasseerde in die groep en hoefden wij niets te doen. Waar Boels-Dolmans en Canyon-Sram wel aan het werk moesten in de achtervolging, om de voorsprong kleiner te maken. Die hebben misschien dus wel een jasje uitgedaan en wij hebben, op Georgia na, een super relaxed dagje gehad.”

9,2% gemiddeld
Dinsdag wacht de 120 kilometer lange slotrit nog en daarin kan ook veel gebeuren, verwacht Annemiek. “Het klimmen zal vandaag ook lastig zijn en dan met name de Urkiola. Die is zes kilometer lang en steil, met een gemiddeld stijgingspercentage van 9,2%. Alleen ligt hij wel vijftig kilometer van de finish en is de aankomst niet bergop. Na die klim kan er dus nog veel gebeuren.”

‘Kijk uit naar de etappe’
Annemiek weet dan, dat er naast haarzelf ook andere paarden om op te wedden zijn bij Mitchelton-Scott. Williams staat tweede en Spratt bezet de tiende plek in het klassement. “Dat gaat in de slotrit ook wel onze sterke kant zijn. Dat we dat uit kunnen spelen. Met sterke ploeggenoten is dat deel na die slotklim ook in ons voordeel. Ik voel mezelf ook goed en kijk uit naar deze etappe.”

Gepost door: Aschwin Kruders op dinsdag 22 mei 2018

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten

maandag 8 januari 2024

Fiets met me mee in het fantastisch mooie Colombia!

vrijdag 8 december 2023

Laatste zolderopruiming groot succes

© Annemiek van Vleuten