zondag 1 mei 2016

Goede tactiek zonder beloning in GP Elsy Jacobs

“Als ploeg hadden we een goede tactiek door Katrin vooruit te sturen in de kopgroep met Anna van de Breggen en Kasia Niewiadoma. Als die groep teruggebracht werd, zou ik gaan, maar dat gebeurde niet.” Annemiek kijkt daarmee terug op de slotrit in de GP Elsy Jacobs. Daar reed een kopgroep van elf rensters weg, zonder de beste rensters uit de tussenstand van het klassement. Geen enkel team wilde echter achtervolgen en dus was Annemiek haar goede klassement kwijt. “Daar zit je dan met je goede benen in het peloton en is het gedaan met je klassement.”

Als tweede in het klassement was Annemiek aan de tweede en tevens laatste etappe begonnen in Luxemburg. Katrin Garfoot stond er namens Orica-AIS ook goed voor in het klassement en dus kon er op twee paarden gewed worden. “We trokken op de eerste klim door en van daaruit werd er aangevallen. Toen reed de groep weg, met Katrin erbij. Zij was de best geklasseerde in de groep, maar dan mocht Anna geen bonificatieseconden pakken.”

Voor het team was die situatie niet slecht, waar andere ploegen de slag hadden gemist. Annemiek: “Ik zat bij de rensters waar ik op moest letten. Als zij de kopgroep terug zouden brengen, zou ik wat kunnen doen. Er werd echter weinig gedaan door de andere teams. De ploegen leken het wel goed te vinden. Soms snap je de tactiek van andere teams niet.”

Tevreden naar huis
Zelf sprintte Annemiek nog naar een derde plek van het peloton, waarmee ze dertiende werd. In het klassement restte de negende plek. “Dat ik die podiumplaats kwijt ben vind ik niet zo erg. We reden hier als team voor de winst en hebben geen fout gemaakt. Uiteindelijk wordt Katrin nu tweede en ik won zelf de puntentrui. Daarbij reed ik een goede proloog. We hadden een goede tactiek, helaas niet met het goede resultaat. Ik keer na drie dagen tevreden naar huis en ga nu echt even rusten en me opladen. Daarna volgt een trainingskamp in Toscane, waarna de Hills Classic weer mijn eerste koers is.”

Gepost door: Aschwin Kruders op zondag 1 mei 2016

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten

maandag 8 januari 2024

Fiets met me mee in het fantastisch mooie Colombia!

vrijdag 8 december 2023

Laatste zolderopruiming groot succes

© Annemiek van Vleuten