zaterdag 27 februari 2021

Goede start team en benen getest

De eerste wedstrijd van het nieuwe wielerseizoen zit erop. Geen koers in AustraliĆ«, in Spanje of een ander warmer oord. Nee, de openingsklassieker de Omloop Het Nieuwsblad was voor de rensters ditmaal ook echt de allereerste wedstrijd van het seizoen. “Helaas zat ik op een cruciaal moment niet van voren, waardoor ik de slag heb gemist”, keek Annemiek na afloop terug. En toch was er zeker ook blijdschap; “Mijn ploeggenote Emma reed naar een heel knappe tweede plaats.”

Anna van der Breggen won solo in Ninove. Achter haar sprintten zeventien rensters om de tweede plek, waarbij Emma Norsgaard namens Movistar dus de tweede plek bemachtigde. “Het is jammer dat ik daar zelf niet bij zat. Ik heb die groep niet eens weg zien rijden en dat was stom. Dat neem ik mezelf honderd procent kwalijk. Het maakt wel heel veel goed dat mijn ploeggenoten wel van voren zaten en Emma tweede werd door de sprint van de groep achter Anna te winnen. Dat wordt hier ook wel een beetje gevierd nu. Voor het team is het een heel mooie start. Misschien moeten we elkaar nog iets beter zien te vinden, maar daar is dit ook een heel mooie koers voor.”

Scherp zijn
“Ik moet er gewoon bijzitten als er een groep van dertig rensters wegrijdt”, sipte Annemiek over haar eigen koers. Ze kon er echter ook zeker wel positieve dingen uithalen; “Op de Berendries probeerde ik nog weg te springen uit de achtervolgende groep. Toen kwam ik vooruit met Ellen van Dijk. Die loste ik daarna op de Muur. Dan heb je nog een kleine hoop dat je misschien nog van voren aan kan sluiten. Je weet het nooit. Ik ben er maar gewoon vol voor gegaan. Het was ook een beetje een test voor mijn benen en ik denk dat het met de vorm ook wel goed zit, maar ik moet wel echt scherp zijn. Dat was ik nu niet op het juiste moment. Dat is even balen, maar de blije gezichten bij de finish maakten veel goed.”

Foto’s: Sportfoto.nl

Gepost door: Aschwin Kruders op zaterdag 27 februari 2021

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten

maandag 8 januari 2024

Fiets met me mee in het fantastisch mooie Colombia!

vrijdag 8 december 2023

Laatste zolderopruiming groot succes

© Annemiek van Vleuten