donderdag 31 maart 2016

Goede laatste test voor Vlaanderen

In België reed Annemiek woensdag de Pajot Hills Classic. Een nieuwe wedstrijd over korte klimmetje en kasseien. “Het was een goede laatste harde voorbereiding op de Ronde van Vlaanderen”, vertelt ze. “Al stonden we niet aan de start om er een training van te maken. We hadden echt plannen met ons team om vanaf de Muur van Geraardsbergen te gaan koersen en dat hebben we dan ook zeker gedaan. Als team reden we vandaag één van onze beste wedstrijden. Iedereen reed van voren en aanvallen werden om de beurt opgevolgd.”

Uiteindelijk werd er heuvelop gesprint met een groep van zo’n dertig rensters en lag het peloton in meerdere delen uit elkaar. Gemakkelijk was de dag dus zeker niet. “Het brak na de Muur, maar daar zat ik met te veel Rabo rensters om me heen. Ik probeerde het daarna onder meer op de Bosberg en overal waar ik een mogelijkheid zag.”

Wegrijden lukte dus niet en dus moest er in de slotfase van de wedstrijd wat gebeuren.  In de finaleronde van 22 kilometer zat een kasseistrook en daar trokken we volgens plan hard door om het te laten breken en om vervolgens direct daarna aan te vallen bij het afdraaien van de keien. Helaas was iedereen erg attent en kwam er geen kleinere groep weg. Ook in de laatste ronde trok Anna van der Breggen goed door op de keien en probeerde ik het daarna nog een laatste keer met nog vijf kilometer te gaan.”

Beste eraf
Het werd vervolgens een sprint en daarin reed Marianne Vos naar haar eerste internationale zege sinds haar rentree. “Bij mij was het beste eraf na die laatste keer doortrekken en ik heb samen met Tayler Wiles Sarah Roy nog een keer naar voren gebracht. Op vijfhonderd meter van de finish lag mijn finish. Ik heb genoten van het koersen en denk dat Marianne een mooie winnares is, die laat zien nog steeds te kunnen winnen. Het is haar heel erg gegund na zo’n lastige periode.”

Gepost door: Aschwin Kruders op donderdag 31 maart 2016

3 reacties op “Goede laatste test voor Vlaanderen”

  1. Paulien Sliepenbeek schreef:

    Hallo Annemiek, Veel succes morgen in de Ronde van Vlaanderen. In 2011 was het raak. Ik hoop dat je net zo mag schitteren als toen, maar een podiumplaats zou ook al heel mooi zijn. Groetjes, Paulien Sliepenbeek

  2. Dirk Anné schreef:

    Samen met Fabienne, dagje verlof genomen en genoten van de koers. trappen lopen op de kant van de muur om Annemiek toch meerdere keren te kunnen zien. Steeds vooraan, hopelijk loont het zich op zondag.
    Wij zullen er alvast van bij de start bijzijn en luidkeels supporteren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten

maandag 8 januari 2024

Fiets met me mee in het fantastisch mooie Colombia!

vrijdag 8 december 2023

Laatste zolderopruiming groot succes

© Annemiek van Vleuten