zaterdag 18 juni 2016

Goede laatste prikkel met oog op NK

In Friesland heeft Annemiek zaterdag de Omloop van de Kompanije gewonnen. “Die wedstrijd reed ik en dus niet in Engeland de Women’s Tour”, vertelt ze. “Ik heb ervoor gekozen om in de voorbereiding op het NK tijdrijden en de NK wegwedstrijd niet zo’n etappekoers te rijden, om zo uitgerust aan de start te staan bij die twee Nederlandse kampioenschappen komende week. Toch is het wel lekker om dan nog een koersje te rijden. Een bezoek aan een vriendin uit Groningen kon ik zo mooi combineren met het rijden van deze omloop.”

Annemiek vloog erin tijdens de wedstrijd in de Drachtsercompagnie. “Ik was wat te enthousiast met mijn aanvalslust, maar wilde wel een zware laatste training doen voor het NK. Nadat ik een kopgroep had teruggepakt reed ik solo weg. Vera Koedooder haalde me weer terug, waarna ik het een ronde later opnieuw probeerde. Door het bochtige natte parcours pakte ik direct een voorsprong, maar toen was er nog wel 45 kilometer te rijden.”

Lange tijd reed Annemiek alleen aan de leiding. “Maar helemaal door de tegenaanval van Nina Kessler en Vera achter mij, kreeg ik deze overwinning niet cadeau. In de laatste ronde kwamen ze tot op zes seconden, maar ik had nog wat over en kon nog een tandje bij schakelen in de laatste vijf kilometer. Na die lange inspanning voorop wilde ik het niet meer uit handen geven. Mede door de druk van achteren heb ik er een perfecte zware laatste training van gemaakt. Nu gaan de benen omhoog richting het NK tijdrijden! Ik start daar woensdag als drie na laatste. Rond 17.41 uur zal ik van start gaan in Middelharnis.”

Gepost door: Aschwin Kruders op zaterdag 18 juni 2016

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten

maandag 8 januari 2024

Fiets met me mee in het fantastisch mooie Colombia!

vrijdag 8 december 2023

Laatste zolderopruiming groot succes

© Annemiek van Vleuten