zaterdag 6 maart 2021

Goede koers niet beloond in Strade Bianche

Na twee jaar op rij de overwinning te hebben gepakt in de heroïsche Italiaanse koers, is Annemiek zaterdag net buiten het podium geëindigd in de Strade Bianche. In Siena kwam ze, achter winnares Chantal Van den Broek – Blaak, als vierde over de streep. “Maar ik ben heel tevreden”, laat ze vanuit Italië weten. “Ik heb heel goed gereden en ik vond ook dat we met het team samen heel goed reden. Het was een mooie dag.”

Net als eigenlijk ieder jaar, bleek de Strade Bianche een wedstrijd die zich ontplooide tot een soort slagveld. De groepjes werden in de finale steeds kleiner. Daar voorafgaand werd er echter ook al doorgereden en had Annemiek veel aan haar teamgenotes bij Movistar. “Ik heb echt geen trap teveel hoeven doen, ook richting de lange gravel stukken. We konden elkaar echt goed vinden. Ik heb niet vaak een team gehad dat zo goed functioneerde. Er werd veel aangevallen, het was echt volle bak koers vandaag. Jelena en Leah namen daarbij de aanvallen daar echt super goed over, dus toen heb ik ook niet veel hoeven doen.”

In de finale bleef er onder meer een sterk blok over van SD Worx, dat met Van den Broek – Blaak, Van der Breggen en Vollering uiteindelijk ook eerste, derde en zesde werd. Annemiek: “Ik wist dat ik het moest proberen op de op één na laatste gravelstrook. Dat heb ik ook gedaan, van onderaf aan. Toen pakten we een kopgroepje terug. En ik probeer vervolgens op de laatste gravelstrook nog een keer aan de boom te schudden door weer van onderaf aan te gaan, waarop ik met Marianne vooruit kwam te zitten. Die wilde helaas niet echt meerijden. Dat was jammer, want als ze wat overhad, hadden ze ons misschien niet meer teruggezien. Toen kwamen ze van achteren terug en zat SD Worx met vier meiden. Dan wordt het lastig in je eentje, als ze gaan aanvallen en wat ze ook heel goed deden.”

Goede wedstrijd gereden
Een podiumplaats zat er ditmaal dus niet in, maar dat wilde niet zeggen dat Annemiek niet kon leven met haar koers. “Over mijn eigen koers ben ik heel tevreden. Ik was de hele tijd goed in positie en goed gefocust. Sowieso heb ik vandaag gewoon een heel goede wedstrijd gereden. Ik ga nu nog even naar Tenerife om de vorm wat verder aan te scherpen. Ik denk dat ik misschien nog iets beter kan zijn, maar dat ik iedereen los op die lastige gravelstrook zegt ook wel wat. Daardoor ga ik ook met vertrouwen naar Tenerife.”

Foto’s: BettiniPhoto

Gepost door: Aschwin Kruders op zaterdag 6 maart 2021

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten

maandag 8 januari 2024

Fiets met me mee in het fantastisch mooie Colombia!

vrijdag 8 december 2023

Laatste zolderopruiming groot succes

© Annemiek van Vleuten