donderdag 15 januari 2015

Goede eerste indruk

In het Spaanse Fuerteventura is het flink vernieuwde Bigla Cycling Team voor het samen. Vier dagen geleden kwam Annemiek aan op het Caribische eiland en inmiddels heeft ze de eerste trainingen met haar nieuwe ploeggenotes achter de rug. “En het bevalt me tot nu toe heel erg goed”, laat Annemiek weten. “Op het eiland was ik nog nooit geweest. Het waait hard, rond windkracht vijf, maar dat ben ik vanuit Nederland wel gewend. Het valt verder allemaal goed mee. Ik kan iedere dag met korte mouwen en in korte broek trainen en het gaat hier op en af, maar ook weer niet te gek.”

Annemiek heeft dus ook een eerste indruk gekregen van haar nieuwe ploeggenotes en de begeleiding. “Ik kan oprecht zeggen dat ik het nu al een erg leuke groep vind. Voor mij is het voor het eerst dat ik een team zit met zoveel verschillende nationaliteiten, maar daar heb ik ook bewust voor gekozen. De tijd vliegt echt voorbij tijdens de trainingen en dat zegt wel wat. Een aantal meiden kende ik wel een beetje, maar niet goed. Het is heel inspirerend om van iedereen de achtergrond te leren kennen en op een ontspannen manier kennis te maken. Ik heb heel veel zin om er met dit team wat van te maken.”

Vroeg op
Het trainen wordt in groepsverband gedaan. Vroeg opstaan is daarbij aan de orde en dat is wel even wennen. “Onze verzorgster is zelf ook wielrenster geweest en dat is wel leuk”, vertelt Annemiek. “Ze is fysiotherapie gaan studeren en het is wel leuk om haar nu zo tegen te komen. Daarnaast geeft ze ons iedere ochtend een sessie core stability training. Om half acht in de ochtend! Toen ik dat hoorde dacht ik wel even van, “oke”. Dat is wel even wennen voor mij, als liefhebster van uitslapen. Maar ik pas me natuurlijk aan en core training doe ik altijd al wel. We gaan iedere dag ook al om negen uur fietsen.”

Vroeg fietsen wil ook zeggen dat de rensters al redelijk op tijd weer terug zijn. Dat zal wel saai zijn dus? “Nee joh, totaal niet! Ik heb me hier nog geen moment zitten vervelen. We hebben onder meer al een fotoshoot gehad in de nieuwe kleding en met de fiets. Hoe die eruit zien zal binnenkort op de website en Facebook pagina van de ploeg bekend worden gemaakt. Daarnaast heb je in die uren waarin je niet fietst tijd voor dingen als massages, het afstellen van de fiets en het praten met de ploegleider. Ik heb nog geen letter in mijn boek kunnen lezen.”

Bordjes sprints
De nieuwe fiets heeft Annemiek dus ook al. “We rijden nu op een Cervelo S3 en ik vind het echt een strakke snelle fiets. Ook in de afdalingen”, zo zegt ze. In de sprintjes kun Annemiek hem overigens ook al testen. “Ja, daar was ik nog wel verbaasd over. Ik dacht dat bordjessprints iets typisch Nederlands was, maar onze ploegleider Manel en ploeggenote Shelley Olds begonnen bij de bordjes te sprinten. Ze zijn wat dat betreft bijna nog gekker dan de Nederlanders. Er wordt hier ook echt wel goed getraind. Spelenderwijs, maar echt leuk.”

Ook ploegleider Manel Lacambra fietst dus mee met de vrouwen. “Dat doet hij iedere dag en dat vind ik wel positief, want dan zie je veel meer. Er wordt ook heel wat gelachen en we doen sprintjes en rijden soms een beetje finale. Het is allemaal niet heel strak. Er zijn een paar goede regels en voor de rest is het allemaal losjes hoe het gaat en dat werkt goed. Nu zijn er nog twee trainingsblokken te gaan en dan vertrek ik de 25e weer naar huis.” Op 29 januari staat vervolgens in het Zwitserse Biglen de teampresentatie gepland van het Bigla Cycling Team.

Gepost door: Annemiek op donderdag 15 januari 2015

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten

maandag 8 januari 2024

Fiets met me mee in het fantastisch mooie Colombia!

vrijdag 8 december 2023

Laatste zolderopruiming groot succes

© Annemiek van Vleuten