zondag 8 juli 2018

Goede dag in Giro met winst D’hoore

Eat, sleep, race, repeat. Dat is het toch wel letterlijk deze dagen in de Giro Rosa. “Het was vandaag eigenlijk een kopie van gisteren, maar dan met het verschil dat we gewonnen hebben”, zo vertelt Annemiek over de zondag verreden derde etappe. “En dat winnen was super gaaf! Jolien wist de winst te pakken in de massasprint, terwijl Amanda en ik in de hectische slotfase veilig bleven dankzij het team.”

Net als gisteren, was het doel duidelijk voor de rensters van Mitchelton-Scott. “Amanda en ik mochten geen tijd verliezen. Ik had Gracie opnieuw de hele dag bij me, die me tijdens de complete rit veilig van voren heeft gehouden. Helemaal in de finale, want in de laatste ronde was het super hectisch hier. Het bleek maar weer dat dat goed was, want in de laatste vijf kilometer ontstond een heel grote valpartij, waar wij gelukkig met het complete team van voren zaten.”

De valpartij had ook effect voor de rest van de koers, zo blijkt. Annemiek: “Daardoor hebben ook wat klassementsrensters tijd verloren. Wij zaten er allemaal voor en dat is dus het voordeel van goed positioneren op dit soort hectische dagen. Dat kost wel energie, maar dat is het wel waard. Gracie hield mij dus heel goed van voren. Sarah Roy deed dat voor Amanda Spratt en zij kon ook nog voor Jolien haar werk doen, om haar goed te positioneren en Jolien won dus de etappe.”

Reden tot feest dus, hoewel het niet alleen maar feest was. “Iedereen was heel blij met de zege! Een smetje is alleen wel dat Lucy Kennedy bij een valpartij betrokken is geraakt en naar het ziekenhuis moest. Ze heeft helaas haar sleutelbeen gebroken en dat is erg vervelend voor haar. Morgen gaan we in de koers ieder geval weer op herhaling. Vandaag was het namelijk ook weer heet en dat zal morgen niet anders zijn. En het is ook weer een vlakke rit, dus ik verwacht weer een beetje hetzelfde scenario.”

Klik hier voor een korte video samenvatting van de 3e etappe.

Gepost door: Aschwin Kruders op zondag 8 juli 2018

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten

maandag 8 januari 2024

Fiets met me mee in het fantastisch mooie Colombia!

vrijdag 8 december 2023

Laatste zolderopruiming groot succes

© Annemiek van Vleuten