zaterdag 11 maart 2017

Goede benen in Drenthe!

De Ronde van Drenthe was zaterdag de tweede World Tour wedstrijd van het seizoen. Net als vorige week in de Strade Bianche, finishte Annemiek daarbij als vijfde. Na afloop overheerste daarbij een tevreden gevoel. “Ik zat lekker in de wedstrijd vandaag”, vertelt Annemiek. “Soms kun je koersen als nerveus ervaren, maar vandaag zat ik lekker in de flow en was ik goed gefocust op de momenten dat ik voorin wilde zitten.”

Dat was ook wel nodig, want ondanks de milde weersomstandigheden werd het peloton in de laatste vijftig kilometer volledig uit elkaar gereden. “Op de laatste passage van de VAM Berg deed Sunweb een goede lead-out voor Ellen van Dijk. Zij kwam vervolgens alleen voorop. Zelf moest ik nog een paar rensters passeren op de VAM en Sarah en Gracie waren niet top gepositioneerd, waardoor zij niet mee konden met de eerste groep die ontstond. Dat was jammer.”

Annemiek vond zichzelf terug in een achtervolgende groep van twintig rensters, maar zonder ploeggenoot. “Dat was niet zo goed van het team, want we hebben wel de kwaliteit om mee te zitten. Dan weet je dat het lastig wordt. Zeker omdat Boels met zes rensters mee zat. Zij moesten echter wel in de achtervolging op Ellen, omdat zij solo in de aanval was. Maar eenmaal teruggepakt begon Boels wel met aanvallen.”

Het was goed opletten op de rest. “Net als Marianne was ik alleen en dan moet je kiezen en gokken waar je mee springt. De groep van vier reed weg en Marianne, Alice Barnes en ik waren de enigen die wilden rijden. Na wat aansporen reed Hosking ook mee. We kwamen zo dichtbij maar ik kon niet springen. Met één kilometer te gaan probeerde Hosking het met een jump, waarna ik ging.”

Die aanval had nog wel succes, want Annemiek reed bij het zestal weg waarmee ze op dat moment in de achtervolging was op de voorste vier rensters. “Ik dacht, misschien vallen ze nog stil van voren. Maar…helaas! Ik verraste wel de sprinters in mijn groep zodat ik mooi vijfde werd. Het was een mooie koersdag! Het blijft ook altijd speciaal om in Drenthe te koersen, zeker met de grote groep fans die ik vandaag had!”

Gepost door: Aschwin Kruders op zaterdag 11 maart 2017

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten

maandag 8 januari 2024

Fiets met me mee in het fantastisch mooie Colombia!

vrijdag 8 december 2023

Laatste zolderopruiming groot succes

© Annemiek van Vleuten