zaterdag 30 juni 2018

Goed gekoerst op NK en klaar voor de Giro

Drie dagen na haar vierde plaats op het Nederlands kampioenschap tijdrijden, is Annemiek in de wegwedstrijd van de NK zesde geworden. In Hoogerheide ging de overwinning, voor het tweede jaar op rij naar wereldkampioene Chantal Blaak. Toch kon Annemiek, die als eenling aan de start stond, tevreden zijn. “Ik heb echt met mijn hart gekoerst. Vandaag kon dat ook. Het was een koers met tactische zetten. Moet ik mee springen of niet? Moet ik het aan de anderen overlaten? Gaan ze nog wat doen?”

Waar de meeste andere rensters wel ploeggenotes in koers hadden, moest Annemiek haar eigen plan trekken. Dan kun je niet op ieder moment een inspanning leveren. “In de finale trok ik op het klimmetje hard door of er was een groepje weg en dan reed ik het weer dicht. Toen WaowDeals de koers de eerste keer het bij de keien hard maakte, had ik de slag gemist en ben ik er naartoe gesprongen. Daar heb ik misschien wel wat energie verloren, maar het voelt ook wel weer heel lekker als je dat in je eentje in één keer dicht rijdt.”

Even leek het erop dat de koers gedaan was, toen Marianne Vos (WaowDeals) en Esther van Veen (Parkhotel) een flinke voorsprong opbouwden. “Parkhotel wilde niet rijden en dat deden ze ook goed met Van Veen vooruit. Er werd echt naar Sunweb en Boels gekeken. Dat was voor mij ook wel een ideale situatie, want toen moesten zij aan het werk. Helemaal in de finale. Uiteindelijk zat ik nog met drie rensters van Boels, drie van Sunweb, Marianne en twee van haar WaowDeals en ik. Dan was het beter als Boels ook maar met één mee had gezeten, want toen werd het dus wel lastig.”

‘Was niet aan mij’
Het was voor Boels-Dolmans ook het moment om aan te vallen en daar slaagde Blaak in. “Ik was echt al een paar keer mee gesprongen, maar het leek me toch aan Sunweb en niet aan mij, toen Chantal er vandoor was. Zij deden niet heel veel, maar hadden denk ik ook niet meer de mankracht.” Een zesde plek bleek dus het hoogst haalbare, waar Blaak solo naar de zege reed en daarachter door twaalf rensters om plek twee gestreden werd.

Goed gevoel
Al met al sloot Annemiek de NK week daarmee alsnog met een positief gevoel af. “Na de tijdrit ging ik wel een beetje twijfelen, want ik ging voor de winst en het is niet lekker als je dan vierde wordt. Dan denk je wel; ben ik in orde? Maar als ik terugkijk naar mijn wattages, dan denk ik dat ik best wel in orde was, maar gewoon een fout heb gemaakt. Vandaag had ik wel echt een goed gevoel. Ik kreeg ook al een paar reacties dat ik goed reed.”

Foto’s: Sportfoto.nl

Gepost door: Aschwin Kruders op zaterdag 30 juni 2018

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten

maandag 8 januari 2024

Fiets met me mee in het fantastisch mooie Colombia!

vrijdag 8 december 2023

Laatste zolderopruiming groot succes

© Annemiek van Vleuten