zaterdag 8 juli 2017

Giro Rosa: Vooral rustig blijven in de hitte

De negende etappe van de Giro Rosa is zaterdag in een massasprint geëindigd. En daarmee is wel duidelijk dat er voor Annemiek helaas geen ruimte was om tijd terug te pakken in het klassement. “Het was wederom een heel warme en slopende dag”, zo vertelt ze. “Een etappe met 1600 hoogtemeters erin, maar dan wel alleen in de eerste 75 kilometer. Daarna reden we nog 45 vrijwel vlakke kilometers tot aan de finish.”

Het werd dan ook geen dag zoals in een ‘normale’ bergrit. “Doordat er nog zo’n lang deel vlak was tot aan de finish, verwachtten wij als ploeg niet dat er op de klimmen aangevallen zou worden door de klassementsrenners. De beklimmingen waren te ver van de finish om iets te kunnen doen. Spratty en ik hadden vandaag daardoor een ‘hersteldag’, voor zover dat gaat in 40+ graden en in de stress van het peloton, maar ik denk dat we de dag beiden goed zijn doorgekomen en we zijn klaar voor de laatste dag!”

Nog één dag te gaan dus, maar er zijn er al wel negen achter de rug. Annemiek: “Tijdens andere etappekoersen had ik wel eens problemen met mijn herstel. Deze Giro is eigenlijk de eerste etappekoers dat ik me echt nog goed voel en me voor het eerst kan voorstellen om een etappekoers van drie weken te kunnen volbrengen. Ik denk dat mijn niveau nu een stuk beter is dan andere jaren en ik daardoor minder ‘lijd’ in de wedstrijden. Ik rijd steeds makkelijk mee en vooral bergop voel ik me heel goed en hang ik niet aan het elastiek, maar ik kan nu juist aanvallen.”

Op de slotdag zal nog spektakel te verwachten zijn, hoewel dat zondag wel even kan duren. “We rijden eerst een aantal vlakke ronden en gaan dan gedeeltelijk de Vesuvius op, om weer te finishen in Torre del Greco. De klim ligt deze keer wel dichtbij de finish. Na de afdaling ben je bij de aankomst. Ik verwacht vuurwerk op de Vesuvius en niet alleen van mijzelf. Ik kijk er naar uit.”

Waar het morgen ook op uitdraait, Annemiek heeft een heel leerzame Giro Rosa achter de rug. En ook sowieso een succesvolle, met twee etappezeges op zak. “Het is een hele goede Giro voor ons team geweest tot nu toe. Ik heb er enorm veel van geleerd, om voor het eerst voor een klassement te rijden.”

Gepost door: Aschwin Kruders op zaterdag 8 juli 2017

Eén reactie op “Giro Rosa: Vooral rustig blijven in de hitte”

  1. Bert van de Weerd schreef:

    Veel succes Annemiek groetjes van uit Wageningen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten

maandag 8 januari 2024

Fiets met me mee in het fantastisch mooie Colombia!

vrijdag 8 december 2023

Laatste zolderopruiming groot succes

© Annemiek van Vleuten