zondag 25 juni 2017

Gevangen in ploegenspel bij NK in Montferland

Na haar tijdrittitel op woensdag, heeft Annemiek bij de wegwedstrijd van de Nederlandse kampioenschappen zaterdag niet opnieuw een medaille kunnen pakken. Ze finishte als zesde, waar Chantal Blaak (Boels-Dolmans) er met de nationale driekleur vandoor ging. “Het NK ging een beetje zoals ik had verwacht”, vertelt Annemiek. “Ik zat gevangen in het ploegenspel. Dat kan op een parcours als dit goed. Het is voor mij te hopen dat we het NK weer een keer in Limburg gaan rijden.”

De koers in de gemeente Montferland, met start en finish in ‘s-Heerenberg, werd verreden over acht omlopen van 16,5 kilometer. Daarbij duurde het lang voor er echt wat gebeurde en na enkele schermutselingen, wisten vijf rensters weg te rijden. Zo ontstond een kopgroep met Chantal Blaak (Boels-Dolmans), Floortje Mackaij (Team Sunweb), Aafke Soet (Parhotel), uittreden nationaal kampioene Anouska Koster (WM3) en clubrenster Minke Slingerland, waarmee de vier Nederlandse topteams allen een renster mee hadden zitten.

Toch dachten velen dat de situatie daarmee niet voor alle teams goed was. Zo ook Annemiek; “Ik gokte erop dat Sunweb het dicht zou gaan rijden, omdat Floortje het niet zou gaan winnen van Chantal. Maar dat deden ze niet. Bij de op één na laatste passage van het Peeske trok Ellen goed door, maar toen we vervolgens met een aantal rensters los waren reden ze niet door. Ik zat steeds attent mee.”

Gefocust
Onder aanvoering van Parkhotel werd het gat in de slotfase toch nog een stuk kleiner, van twee minuten naar een halve minuut, nadat Soet uit de kopgroep gelost was. “Ook toen had ik verwacht dat ze bij Sunweb zouden proberen te springen, maar op de klim ging niemand. Zelf was ik er zo op gefocust dat één van hen zou gaan en ik dan in hun wiel moest zitten, dat ik te lang op hen wachtte en toen kon het eigenlijk niet meer. Daar had ik misschien zelf moeten springen, al krijg je danw eer dat anderen in je wiel meegaan en ‘dankjewel’ zeggen.”

Met rood-wit-blauw naar de Giro
Kortom, het was zoals vaker een lastig NK op te rijden. “Ik heb geprobeerd slim te koersen en wilde meezitten als Anna van der Breggen zou gaan. En ik gokte dat Sunweb niet blij zou zijn met Chantal of Amy in de kopgroep. Ik werd helaas verrast door de tactiek van Sunweb. Terugkijkend op deze week kan ik wel concluderen dat ik goede benen heb en echt goed in orde ben. Het is mooi om met het rood-wit-blauw van de tijdrit in de koffer, naar de Giro af te reizen!”

Gepost door: Aschwin Kruders op zondag 25 juni 2017

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten

maandag 8 januari 2024

Fiets met me mee in het fantastisch mooie Colombia!

vrijdag 8 december 2023

Laatste zolderopruiming groot succes

© Annemiek van Vleuten