zaterdag 21 oktober 2017

Gestreden om medailles bij achtervolging op EK

Bij haar eerste deelname aan een internationaal toernooi op de wielerbaan, de Europese kampioenschappen in Berlijn, heeft Annemiek vrijdagavond direct meegestreden om de medailles. In de kwalificatie van de individuele achtervolging reed ze ’s middags een tijd van 3:33.607, waarmee ze derde werd. Met de Italiaanse Silvia Valsecchi streed ze vier uur later vervolgens om het brons. “Ik merkte al snel dat mijn benen niet hersteld waren van de eerste achtervolging.”

Het lukte Annemiek in ieder geval om direct een scherpe tijd neer te zetten. “Dat was mooi, maar het ging niet helemaal zoals we gepland hadden”, vertelt ze . “Ik had geen ideale start, maar had toch wel een goede eerste ronde omdat ik wist door te versnellen (maar dit later waarschijnlijk wel moest ‘bezuren’). Ik reed vervolgens te snelle eerste ronden en kon daardoor niet mijn schema vlak houden. Het leverde me uiteindelijk wel een mooie tijd op, hoewel ik in technisch opzicht zeker niet mijn beste achtervolging had gereden.”

Haar tijd bracht Annemiek dus naar de finales, waar ze om het brons mocht strijden. Daarmee was haar eerste doel gehaald. “Mijn doel was om twee keer te mogen rijden, om zo nog een keer de kans te krijgen om ervaring op te doen.” Dat ze daarin vervolgens niet weer zo snel was als in de middag, was misschien ook wel verklaarbaar. “Dat ik niet hersteld was is iets wat ik herken van dubbele etappes op de weg. Als ik ’s ochtends een tijdrit heb gereden, ben ik in de middagetappe niet goed.”

Toch zag Annemiek ook aanknopingspunten in haar finale. “Technisch reed ik daarin beter. Met name de start, en ik reed ook een wat vlakker schema dan de eerste keer. Of ik hier nu tweede, derde of vierde was geworden, ik was met hetzelfde (voor nu) tevreden gevoel naar huis gegaan. Op naar Polen over twee weken!” Dan rijdt Annemiek tijdens de World Cup eveneens de individuele achtervolging.

Klik hier en bekijk de video van de wedstrijd en het interview bij de NOS.

Gepost door: Aschwin Kruders op zaterdag 21 oktober 2017

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten

maandag 8 januari 2024

Fiets met me mee in het fantastisch mooie Colombia!

vrijdag 8 december 2023

Laatste zolderopruiming groot succes

© Annemiek van Vleuten