zaterdag 7 maart 2015

Genoten en goede koers in Strade Bianche

Volgens eigen zeggen maakte ze op de overwinning niet veel kans, maar Annemiek is toch nog op een zeer verdienstelijke negende plaats geëindigd in de Strade Bianche. Die wedstrijd, waarbij de rensters onder meer zeventien kilometer aan gravelstroken voor de kiezen kregen, werd zaterdag voor het eerst voor de vrouwen verreden. De Amerikaanse Megan Guarnier won solo. “Het was super mooi en ik was ook echt heel erg goed”, laat Annemiek tevreden weten. “Op de laatste steile gravelklim moest ik wel lossen, maar ik had daarvoor al heel veel werk gedaan met aanvallen. We probeerden daarbij Boels en Rabo te isoleren, zodat Ashleigh Moolman zich namens ons team rustig kon houden.”

Wilde ze zelf nog voor de winst gaan, dan moest Annemiek wegrijden. “Ik wist dat ik niet moest wachten op de laatste twee steile klimmen, maar beter al daarvoor weg zou zijn. Guarnier viel aan op de laatste steile gravelklim van 18% stijgingspercentage. Daarbij kon ik niet mee. Toen ik weer terugkwam ben ik voor Ashleigh op kop gaan rijden en heb ik geprobeerd het gat te dichten. Ik hoopte op de medewerking van Rabo, aangezien ook zij met twee rensters van voren zaten, maar ze deden niets. Aangezien ik wist dat ik met deze aankomst niet kon winnen en wij met Guarnier vooruit sowieso niets hadden, ben ik blijven rijden. We gaan namelijk altijd voor de winst.”

Annemiek bleef alles geven. “Tot één kilometer van de finish heb ik daarom alleen volle bak op kop gereden, in de hoop dat Ashleigh en de anderen het gat naar Guarnier in de laatste kilometer dicht zouden krijgen. Daar liep het steil omhoog en dan zou Ashleigh kunnen winnen. Voor mij was het toen natuurlijk meer mogelijk om een goede uitslag te rijden en ik werd laatste van mijn groep. Maar ik ben erg tevreden over de stap die ik zet en de vorm die ik nu heb. Ten opzichte van vorige week in de Omloop Het Nieuwsblad heb ik al echt een hele stap gezet. Ik heb genoten van de finish op de Piazza del Campo!”

Klik hier voor de complete uitslag van de Strade Bianche.

Gepost door: Annemiek op zaterdag 7 maart 2015

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten

maandag 8 januari 2024

Fiets met me mee in het fantastisch mooie Colombia!

vrijdag 8 december 2023

Laatste zolderopruiming groot succes

© Annemiek van Vleuten