zaterdag 28 januari 2023

Genieten op de fietsen tijdens zes weken in Colombia

Zes weken lang verblijf ik in Colombia en daarvan zitten er nu bijna vier op. Tijd dus voor een update, ook omdat het niet eens zo heel lang duurt voordat ik mijn eerste koers van het seizoen ga rijden. Dat zal, net als vorig jaar, de Setmana Ciclista Valenciana zijn. Die gaat op 16 februari van start. Hier in Colombia kan ik nu echter eerst een goed blok van zes weken draaien. Dat lijkt lang, maar door de afwisseling die ik hier heb, voelt dat helemaal niet zo lang.

De eerste drie weken dat ik hier zat was mijn vriend Oscar met me mee. Daarbij stond de eerste week in het teken van acclimatiseren. Oscar moest daarbij ook werken, maar in de weekenden was hij vrij en zo konden we onder meer een privétrip maken met Altos Cycling. Met Daniel van Altos Cycling hebben we dat gedaan, waarbij we op meerdere plekken hebben geslapen. Zo begonnen de drie dagen in Casa du Vélo. Daar ben ik al eens eerder geweest en voor mij was het super om de trip daar te beginnen. Ik had het ook wel even nodig om me tijdens die eerste week op te laden en vond het leuk om Oscar ook wat meer van Colombia te laten zien, waarbij we onder meer ook op 4000 meter hoogte zijn geweest.

“In Casa du Vélo ben ik al eens eerder geweest en voor mij was het super om de trip daar te beginnen”

In de tweede en derde week had ik een appartement buiten Medellin, op 2500 meter hoogte. Daar ben ik zelf gaan trainen en is Oscar aan het werk gegaan. Het voelde alsof we ver weg van huis waren, maar toch ook weer thuis waren. Aan mijn Movistar ploeggenote Paula Patino, die hier vandaan komt, had ik veel trainingsgezelschap, net als aan meerdere andere renners. De locatie was ook ideaal, omdat je er op hoogte ook vlak kunt trainen en dat is fijn. Daarnaast was de temperatuur heel aangenaam. Ik heb, zelfs in de ochtenden, niet eenmaal met beenstukken hoeven rijden.

(Tekst gaat verder onder de foto)

Deze vierde week stond er een fietsreis met Altos Cycling gepland, waarvoor mensen zich in konden schrijven. Dat heb ik vorig jaar ook gedaan, maar nu zitten we in een ander gebied. De trip heet de ‘Road to Santander’. In vijf dagen verplaatsen we ons. Zo gingen we naar Villa de Leyva, Barichara en finishten we in Bucaramenga, waar Paula haar nationale kampioenschappen heeft. Het was een vijfdaagse trip, waarvan vier zwaardere ritten en een rustdag. Het is heel leuk om op deze manier goed te trainen en ook weer een regio te zien die ik niet ken. Zo hebben we een route gedaan op de trainingswegen van Nairo Quintana, waarbij we zelfs langs zijn huis kwamen. Met Paula heb ik ook efforts gedaan. Terwijl de groep wat langzamer ging, konden wij ons eigen plan trekken.

“Het is verfrissend om op pad te zijn met mensen van verschillende achtergronden”

Het is dus een georganiseerde trip, maar we kunnen wel ons eigen trainingsprogramma afwerken. Paula traint voor het Colombiaans kampioenschap en het is leuk om met haar te trainen. De groep is daarnaast ook heel divers. Zo zijn er ook mensen die meegaan op de e-bike. Op die manier is het goed te doen om de groep van zo’n twaalf mensen, met een flink aantal nationaliteiten, bij elkaar te houden. En de mensen komen uit Mexico, Rusland, Chili, Amerika, Nederlanders die in Amerika wonen, Schotland en Turkije. Kortom, een heel diverse groep. Dat maakt het ook wel heel tof. Het is verfrissend om op pad te zijn met mensen van verschillende achtergronden.

Na deze trip ga ik twee weken op één plek zitten, genaamd Paipa. Dat is een klein dorp, maar veel mensen uit de regio Boyaca gaan er op hoogte. En daar is mijn coach Louis ook betrokken bij een project om fietsen in Colombia te stimuleren. Het zijn onder de 23 jongens, die volgens Louis ook goed trainingsgezelschap zijn. Ik ga dus zien hoe het daar zal zijn. De laatste week zal ik ook in het huis verblijven waar die atleten zitten. Dan komt ook Taco van der Hoorn en is ook hij er als trainingsgezelschap. En vervolgens vlieg ik kort voor de Setmana Ciclista Valenciana weer naar Europa.

Annemiek

Gepost door: Aschwin Kruders op zaterdag 28 januari 2023

8 reacties op “Genieten op de fietsen tijdens zes weken in Colombia”

 1. David Nariño schreef:

  No entendí una mierda … Pon en español siempre bienvenida …

 2. Welcome always 🇨🇴❤️

 3. Yvonne Paijmans schreef:

  Mooie trip miek! Mooi dat je die kan delen met je vriend en veel andere mensen! Geniet en zet hem op weer! Dat het maar een mooi seizoen mag worden 😘💪🏻

 4. Wim Jansen schreef:

  Mooi annemiek dat jij je eigen vermaakt daar,ik hoop dat dit laatste jaar jouw veel suc6 mag brengen maar bovenal blijf gezond want er is na fietsen nog veel leuks te beleven,gr wim

 5. Carin Fransen schreef:

  Hi Annemiek wat een mooie trip is het weer. Leuk dat Oscar er bij was. En anders weer dan andere jaren. Succes nog deze 2 weken en dan weer terug naar Europa 😘

 6. Frans Seveke schreef:

  Ontzettend leuk hoe je beschrijf wat je aan het doen bent mbt voorbereiding voor je laatste seizoen. Heel veel plezier nog en hopelijk kom je op het juiste moment in vorm voor de wedstrijden die je aan gevinkt hebt voor 2023!

 7. Daniels Gabriel schreef:

  Ik zie er naar uit om je terug op de fiets te zien en na de koers je mooie ogen te kunnen bewonderen. Annemiek, ik wens je een fantastisch laatste koersjaar. Hopelijk verander je nog van gedacht, want zonder jou is mijn interesse voor damesfietsen zo goed als nul!

 8. Annie Visser schreef:

  Fijn dat je zo geniet van het fietsen en goed gezelschap hebt gehad Ik heb je al die weken gevolgd ,en je fantastisch tijd in Colombia Pas op jezelf Zien je weer op de fiets in Europese wedstrijden Good Luck

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten

maandag 8 januari 2024

Fiets met me mee in het fantastisch mooie Colombia!

vrijdag 8 december 2023

Laatste zolderopruiming groot succes

© Annemiek van Vleuten