vrijdag 5 januari 2018

Gelukkig nieuwjaar allemaal!

Op dit moment ben ik aan het trainen in Kennett River aan de Great Ocean Road. Het zijn de laatste dagen van mijn eigen voorbereiding voor ik me bij mijn team ga voegen, maandag 8 januari. Ik vlieg dan naar Adelaide om samen met mijn team een paar etappes van de Tour Down Under (TDU) te verkennen. Ook dit jaar heb ik gevraagd of ik ondersteunende renster mag zijn voor onze kopvrouwen (o.a. Amanda Spratt) tijdens de TDU.

Ik heb vanaf het einde van mijn vakantie, 3 december, heel goed kunnen trainen in altijd zonnige en droge omstandigheden. De ene plek was nog mooier dan de andere. Eén van de hoogtepunten was zeker wel mijn zesdaagse fietstocht van Airbnb naar Airbnb, naar de ‘Bay of Islands’ ten noorden van Auckland, maar zeker ook waar ik nu verblijf aan de Great Ocean Road. Ik ben hier in 2010 geweest met Marianne Vos en Loes Gunnewijk, na afloop van het WK in Geelong. Toen reden we hier met een busje, maar hier trainen is nog veel mooier. Van de mooiste kustwegen naar het regenwoud en weer terug naar geweldige uitzichten hier op de surfstranden.

De trainingen hier worden opgevrolijkt door koala’s, wallabies en allerlei vogels (o.a. de Kookaburra) die ik onderweg tegenkom. Ik ben uitgenodigd door een vriend van Chloe McConville, mijn oud ploeggenoot. Zijn ouders hebben een vakantiehuis hier en samen met hem kan ik heel goed trainen hier en ’s middags krijg ik…surfles! Het tekent een beetje hoe ik mijn decembermaand heb doorgebracht: veel uren gemaakt, maar zonder al te veel druk of strakke schema’s. Ik geniet volop!

Rond kerst ben ik ook nog in Bendigo geweest. Ik heb daar twee keer op de baan getraind en een paar keer met een ‘bunchride’ meegereden. Daar moest ik wel lossen uit de groep zodra het echt hard ging. Ik ben wel fit, maar kan momenteel nog niet lang ‘in het rood rijden’. Vrij logisch na een vakantie van drie weken zonder fiets en daarna veel rustige duurtrainingen te hebben gedaan om een goede basis te leggen voor komend seizoen.

Waar ik een aantal jaar terug op basis van lange duurtrainingen wel weer makkelijk de wedstrijdintensiteit aan kon, merk ik nu dat ik meer intensieve trainingen nodig heb om weer het niveau aan te kunnen. Het is voor mij dan ook wel relaxed dat ik in de Tour Down Under kan knechten voor Amanda Spratt. In tegenstelling tot vorig jaar hoop ik dit jaar wel iets eerder weer goed te zijn en mijn titel in de Cadels Great Ocean Road race te kunnen verdedigen. Vorig jaar was ik daar knecht voor Amanda (‘Spratty’) en Katrin Garfoot (‘Kat’), maar hadden zij een offday en vond ik mezelf opeens van voren… 🙂

Na Cadels Race hebben we dit jaar een tweedaagse Herald SunTour voor vrouwen. Deze begint met een lastige etappe boven Melbourne (degene die Froome vorig jaar won) en daarna een korte tijdrit in het hartje van Melbourne centrum, op dezelfde dag als de mannen Herald SunTour start. Super mooi natuurlijk om daar voor het eerst in mijn regenboogtrui te rijden!

Annemiek

Gepost door: Aschwin Kruders op vrijdag 5 januari 2018

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten

maandag 8 januari 2024

Fiets met me mee in het fantastisch mooie Colombia!

vrijdag 8 december 2023

Laatste zolderopruiming groot succes

© Annemiek van Vleuten