vrijdag 24 mei 2013

Gehoopt op meer in Limburg

In de Boels Hills Classic is Annemiek vrijdag derde geworden. Ze moest in de sprint met een kopgroep van veertien rensters alleen de Zuid-Afrikaanse Ashleigh Moolman en de Britse Lizzy Armitstead voor zich dulden. Daar was Annemiek na afloop niet tevreden over. “Ik denk dat we het in de finale goed hebben gespeeld, maar ik baalde van mezelf persoonlijk. Ik voelde me echt goed en dacht ‘ik ga hier winnen in de sprint’, maar ik maakte gewoon niet de goede beslissing. Ik verkeek me op de finish.”

Vorig jaar won Annemiek nog in Limburg. Toen op een andere locatie. Het parcours was echter zeker nog zwaar en het peloton maakte er een zware wedstrijd van. Daarbij kwam het Rabobank-LIV/Giant Team in een goede positie te zitten met vijf rensters in de kopgroep. “Zeker als je in een overtal zit moet je dat proberen uit te spelen”, vertelt Annemiek. “Dat hebben we ook goed gedaan met meerdere aanvallen, maar het werd dus een sprint.”

Met haar derde plaats nam Annemiek de leiding over in de KNWU Topcompetitie. Daarin staat nu nog één wedstrijd op het programma, de Zeven Dorpenomloop van Aalburg. Die wedstrijd werd vorig jaar eveneens door Annemiek gewonnen en staat voor zaterdag gepland.

Gepost door: Annemiek op vrijdag 24 mei 2013

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten

maandag 8 januari 2024

Fiets met me mee in het fantastisch mooie Colombia!

vrijdag 8 december 2023

Laatste zolderopruiming groot succes

© Annemiek van Vleuten